fbpx

Zwembad De Koerbelt

In deze video praten collega’s Marcel en Rick jullie graag bij over de techniek achter zwembad De Koerbelt in Rijssen.

Als Van Dam Groep hebben wij alle werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en regeltechnische installaties verzorgd bij Zwembad De Koerbelt in Rijssen.

Een ambitieus project waarbij wij, samen met alle andere bouwpartners, vele technische uitdagen zijn aangegaan. Met als doel dit prachtige energiepositieve zwembad te realiseren.

Opdrachtgever: Gemeente Rijssen-Holten

Bouwteam:  Van Dam Groep, Akor – Draisma, Hollander Techniek

Ontwerp: Reitsema & partners architecten i.s.m. Wehrung architecten


De Solitair

In het hart van de ontwikkellocatie Cartesiusdriehoek in Utrecht heeft ZECC architecten het appartementengebouw De Solitair ontworpen. In opdracht van Keystone Vastgoed is een autonoom gebouw gerealiseerd met 80 huurwoningen, waarvan 7 atelierwoningen en op de begane grond commerciële ruimten. Het markante gebouw met afgeronde hoeken heeft een eigentijds industrieel karakter met alzijdig doorlopende buitenruimten.

Het gebouw staat midden in het groene park van de Cartesiusdriehoek, waar in totaal zo’n 2600 woningen worden gebouwd. De appartementen zijn georganiseerd rondom een binnenplaats met ruimte voor groen en ontmoeten.

Installatiebedrijf G. van Dam heeft de volgende installaties verzorgd in dit prachtige gebouw.:
– Loodgieterswerk
– Ventilatie
– Verwarming
– Elektra (waaronder de aansluiting voor de zonnepanelen)
– (Nood)Verlichting
– Videofoon

Na ruim een jaar bouwen, is  op 30 maart 2023 het project feestelijk opgeleverd.


Nijwa Rijssen

Bekijk de video over het nieuwbouwproject bij onze buren van Nijwa Rijssen. Hier hebben wij alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd. Collega’s Jan Klumperman en Marcel Haverslag vertellen in deze video over de werkzaamheden aan dit project. Waarom gekozen is voor een 4-pijps warmtepompsysteem, de toegepaste domotica, maar ook over de samenwerking met de nevenaannemers. Al met al een mooi staaltje vakmanschap!

Bekijk hier de video!


Verduurzaming pand Installatiebedrijf G. van Dam

Afgelopen jaar stond in het teken van verduurzaming van het kantoorpand aan de Fahrenheitstraat 4 in Rijssen. Als je als gast of medewerker het pand daterend uit 2000 binnenloopt, valt je direct op dat alles er keurig netjes uitziet. De vloerbedekking is vervangen door een recyclebare variant, kozijnen zijn geschilderd en het nieuwe verlichtingsplan, dat bestaat uit 100% uit LED, geeft verrassend prettig licht. Daarnaast zijn alle kantoren voorzien van sta-zit bureaus (vermindert lichamelijke klachten) en aangekleed met grote plantenbakken. Dit laatste werkt sfeer verhogend en stres verlagend. Maar wist je dat planten ook voor extra zuurstof zorgen en schadelijke stoffen uit de lucht halen? Fijn dat het thuiswerkadvies is losgelaten, want het is een feest om op kantoor te zijn!

 

Achter de schermen

Naast al deze uiterlijke schoonheid, is er achter de schermen toch echt het meeste werk verzet. De complete technische ruimte is herzien, met als belangrijkste wijziging de koppeling van de warmtepomp met de cv-installatie in het kantoor. De ventilatoren van de luchtbehandeling en de pompen van de cv-installatie zijn vervangen door duurzame gelijkstroomvarianten. Ook is de warmteterugwinning vervangen voor een versie met aanzienlijk hoger rendement, waardoor een besparing op het energiegebruik gerealiseerd wordt.

 

Elektrisch rijden

Daarnaast is de regeltechniek in het pand compleet herzien en ook de inbraakinstallatie is vernieuwd. Buiten het pand zijn er ook zichtbare aanpassingen gedaan. Elektrisch rijden heeft de toekomst; het aandeel elektrische auto’s  in ons wagenpark neemt dan ook bij de Van Dam Groep ieder jaar toe. Er zijn 328 pv-installaties geplaatst, waarmee maar liefst 30 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Het totale vermogen van deze installatie is 106.600 wattpiek.

 

Souterrain

Tot slot is de hele kelder verbouwd. Door de digitalisering kon een groot deel van het archief worden omgebouwd tot prachtige spreekruimtes. En ook de kantine heeft een luxe make-over gekregen inclusief een miniatuur-museum. Door deze fantastische make-over is deze ruimte omgedoopt tot het ‘souterrain’!

 

Vakmanschap

Al met al een mooi staaltje vakmanschap, waar we met recht trots op mogen zijn. Wij zijn klaar voor de toekomst! Wil jij met plezier werken aan jouw toekomst? Bekijk dan onze vacatures op www.werkenbijdevandamgroep.com


De Nieuwe Plantage

Het voormalig verpleeghuis Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam wordt getransformeerd tot een gebouw met 325 appartementen voor ouderen en 24-uurszorg voor psychogeriatrische patiënten.
Het bijzondere van het bouwen op deze locatie is dat in het midden van het complex een kerk uit 1866 staat. Deze moet behouden blijven. Dat betekent dat eerst alles eromheen gesloopt moet worden en vervolgens moet er flink gegraven worden voor de nieuwe parkeergarage.
Bij dit project worden de appartementen met behulp van tunnelbouw gebouwd. De Van Dam Groep mag de W-installatie verzorgen.

De Architekten Cie. uit Amsterdam heeft een plan gemaakt waarbij het carré wordt gesloopt. Dat is het deel van het huidige Sint Jacob dat in de jaren ’70 en ’80 gebouwd is. Op deze plek komt een gebouw met zeven bouwlagen met ruim 300 appartementen. Deze woningen, die door Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de vrije sectorhuur worden aangeboden, zijn grotendeels levensloopbestendig en bestemd voor senioren. Ze variëren in grootte van circa 60 tot 150 vierkante meter. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 218 auto’s en een ondergrondse fietsenstalling voor 560 fietsen. Verder komen er commerciële zorg gerelateerde voorzieningen.

In de herfst van 2019 is het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de appartementen, stadswoningen en zorgfaciliteiten. VOF De Nieuwe Plantage, bestaande uit ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Mobilis en Nico de Bont, realiseert dit project voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. In het voorjaar van 2022 wordt het gebouw in gebruik genomen.


OurDomain Amsterdam South East

Het leegstaande en verouderde kantorenterrein Holendrecht Centre in Amsterdam-Zuidoost heeft plaatsgemaakt voor een levendige verblijfsplek, waar zowel gewoond, gewerkt als gerecreëerd kan worden.

OurDomain Amsterdam South East omvat in totaal 1.559 huurwoningen voor studenten, (young) professionals en jonge gezinnen, die zijn verdeeld over de nieuwbouwtorens East, North en West House. Samen vormen de gebouwen een prachtig ensemble van ca. 90.000 m² rond een groen stadspark. In de gebouwplinten zijn diverse voorzieningen geclusterd, zoals horeca, fitness en een supermarkt. Ook is een ondergrondse parkeergarage van ca. 12.000 m² gerealiseerd.

OurDomain Amsterdam South East is ontworpen door OZ Architecten. Bouwcombinatie Holendrecht (Wessels Rijssen & Wessels Zeist) was verantwoordelijk voor de turnkey bouw. Voor de elektrotechnische installaties en het loodgieterswerk in de gebouwen North en West House én de onderliggende parkeergarage sloot de bouwcombinatie een Design & Build overeenkomst met Installatiebedrijf G. van Dam B.V., een onderdeel van Van Dam Groep. Bovendien realiseerde de Rijssense installateur de ventilatie-installaties in de appartementen. “Op basis van de EPC-berekening (0,4) en het Programma van Eisen hebben wij een energiezuinige installatie ontworpen, met ca. 1.400 zonnepanelen, energiezuinige ventilatoren en een WTW-systeem”, vertelt projectleider Gerben Schulenburg. “In de appartementen zorgt natuurlijke ventilatie voor voldoende toevoer van frisse lucht, terwijl mechanische ventilatoren de gebruikte lucht vraaggestuurd en op basis van CO2-waarden afzuigen. In de algemene ruimtes is het afzuigsysteem efficiënt gekoppeld aan een warmteterugwinsysteem.”

Het loodgieterswerk omvat onder meer de hemelwaterafvoeren, rioleringen, waterleidingen en heel veel sanitair, vertelt Schulenburg. “Om te garanderen dat de appartementen op de bovenste verdiepingen ook voldoende waterdruk hebben, hebben we twee drukverhogingsinstallaties geplaatst. Beide woongebouwen én de parkeergarage hebben bovendien hun eigen hoofdverdeelkast gekregen, die de woninginstallaties en algemene voorzieningen van voldoende stroom voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting, stopcontacten, laadpalen voor elektrische auto’s, drukverhogingsinstallaties, brandmeldinstallatie en sprinklerinstallatie in de parkeergarage, evenals de algemene verlichting en stopcontacten in de woongebouwen. Op de hoofdverdeelkasten wordt tevens teveel opgewekte zonne-energie teruggeleverd.”

Tekst: Lieke van Zuilekom
Bron: Installatie & Bouw


53 appartementen Nijverdal

Op de oude locatie van het Spoortheater in Nijverdal worden 53 appartementen gebouwd, verdeeld over drie appartementencomplexen.
In het ontwerp van BDC architecten uit Rijssen, zal straks de karakteristieke gevel van het “oude” Spoortheater te herkennen zijn.

Nieuwe bewoners
Van deze 53 appartementen is bouwdeel A met 26 appartementen bestemd voor de cliënten van de RIBW. Bouwdeel B met 11 appartementen is bestemd voor huurders van Reggewoon en bouwdeel C met 16 appartementen is bestemd voor cliënten van J.P. van den Bent.

Energieneutraal
Goede isolatie, vloerverwarming, warmteterugwinning en zonnepanelen zorgen ervoor dat bewoners straks prettig wonen. De appartementen worden energieneutraal. Zo zal de woning bij een normaal leefpatroon gemiddeld evenveel energie verbruiken als dat de zonnepanelen opwekken.
In de bodem komen 57 bronnen voor de Warmte Koude Opslag. Met de warmtepompen pomp je in de zomer warm water in de bron. Om deze warmte in koudere periodes uit de grond te halen om de woning te verwarmen.

De Van Dam Groep mag voor dit project de complete E- en W-installaties gaan verzorgen.


Installaties Stichting Philadelphia Zorg

Samen met Ter Steege Apeldoorn hebben we voor Stichting Philadelphia Zorg een prachtige installatie mogen realiseren. In een jaar tijd hebben we voor 12 studio’s, 20 appartementen, 4 algemene woonkamers, bijbehorende algemene ruimtes en het terrein de installaties mogen aanbrengen.

Deze locatie zal een thuis gaan bieden aan ouderen en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Deze bewoners zullen de beschikking hebben over een toekomstbestendige en duurzame installatie.

In samenwerking met:

  • Vakmanwerkt
  • AMD montageteam
  • Home-NRG
  • X-ICT

Nieuwbouw 2 onder 1 kap woningen

In opdracht van Connext verzorgen wij voor een aantal 2^1 kap woningen zowel de E- als de W-installaties.

– Vuilwater
– Hemelwaterafvoer
– Wtw-installatie
– Warmtepomp installatie
– Elektro technisch installatie
– Pv installatie

De 4 tweekappers liggen verspreid over het Zuidereiland en hebben allemaal een tuin aan het water, waardoor elke dag hier een beetje als vakantie voelt. Kom aanrijden, parkeer je auto voor de garage en betreed het huis via de zij-entree. De hal is ruim en hiervandaan heb je direct toegang tot de garage. De woonkamer en leefkeuken worden op natuurlijke wijze van elkaar gescheiden. Met een breedte van bijna 6 meter krijg je volop de ruimte om te variëren met de indeling. Wil je een nog grotere woonkeuken? Een uitbouw aan de achterzijde van het huis is mogelijk. Ook kun je kiezen voor een erker in twee varianten,vrijstaand of aansluitend met de buren. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers, een badkamer met douche en dubbele wastafel. Optioneel kun je een ligbad bijplaatsen. Het toilet is separaat. Wil je nog een kamer en een tweede badkamer? Dat is mogelijk in combinatie met een dakkapel op de vrij indeelbare tweede verdieping. www.wonenophetzuidereiland.nl


Appartementen en zorgstudio’s Stichting Philadelphia Zorg

In samenwerking met Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bouwen wij 20 appartementen en 12 zorgstudio’s voor Stichting Philadelphia Zorg.

Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen.
De mensen die bij Philadelphia wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding.
De mensen die komen logeren of hun dag zinvol willen invullen en steeds meer talenten ontdekken. Zich zo ontwikkelen of misschien wel leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en naar kansen.

De ruwbouw is inmiddels afgerond en het gebouw komt erg mooi uit de steigers.

Daarnaast is de binneninstallatie inmiddels ook gereed en de afmontage kan beginnen. De 1e proefopstelling voor de ventilatiewarmtepomp is gemaakt om te kijken of alles past en de hoofdverdeelkast wordt aangesloten.

In week 20 gaan we dit mooie project opleveren. Tot die tijd nog genoeg te doen!


Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.