De Van Dam Groep beveiligt, verbindt en automatiseert technische kant gebouwmanagement

Facility Management 4.0
Tegenwoordig zijn bijna alle technische installaties in woningen en kantoorpanden IP- en netwerkgestuurd. Hoewel deze technische vooruitgang veel mogelijkheden biedt voor domotica, brengt het ook uitdagingen met zich mee als het gaat om beveiliging tegen het structureel onveilige internet. De Van Dam Groep gebruikte in eerste instantie een kleine firewall in combinatie met VPN-apparaten om locaties op afstand te beveiligen. Hoewel dit goed werkte, was deze oplossing prijzig, lastig om te monitoren en al met al een gecompliceerde oplossing. De meer gebruiksvriendelijke opties waren weliswaar beter geprijsd, maar gebruikten bijna altijd een internet based management console.
Toegangscontrole en domotica vormen echter een belangrijk onderdeel van de service van de Van Dam Groep. Een oplossing waarbij vertrouwelijke klantgegevens mogelijk worden blootgesteld aan internet was uiteraard geen optie. Er is daarom gekozen voor de Secure Connector van Barracuda. Deze is naast veilig en gebruiksvriendelijk bovendien snel te implementeren mét volledige controle over alle beveiligingsgegevens. Volledige betrouwbaarheid van het dataverkeer is daarmee gegarandeerd. De Connector is uitgerust met zero-touch deployment: de devices maken zich op locatie direct en automatisch bekend bij het inpluggen.

Voorspellend onderhoud
De always-on VPN-connectie maakt het verder mogelijk om onderhoudsdata en statusdata op elk moment uit te lezen en te monitoren. Mocht er een technisch probleem zijn, dan krijgen de onderhoudsmonteurs toegang tot het gebouwsysteem om het probleem op te lossen. Dit kan op elk moment zonder handmatig in te bellen of naar de locatie te komen. Dat scheelt tijd en verhoogt de service levels en resulteert mede daardoor in tevreden klanten. Daarnaast maken de secure connector devices een geautomatiseerd onderhoudsticketsysteem mogelijk.

Stel, in het luchtfilter van een verwarmingssysteem zit een simpele luchtdruksensor voor het filter en achter de unit. De sensor geeft een betrouwbare indicatie af of het filter vervangen moet worden. De edge-intelligentie van de Secure Connector registreert het drukverschil en genereert automatisch een onderhoudsticket wanneer het drukverschil een bepaalde waarde overstijgt. Hierdoor wordt het filter precies op het juiste moment vernieuwd, zonder uitval met alle extra kosten van dien.

Over Barracuda Industrial IoT Solutions
De Barracuda CloudGen Firewall solutions for Industrial IoT bestaat uit een range van zeer veilige, kleine devices voor geavanceerde netwerkbeveiliging, versleutelde communicatie en kosteneffectieve connectiviteit. Een volledige integratie van een systeem in het Barracuda Firewall Control Center garandeert gecentraliseerd management op afstand van wel tienduizenden apparaten, mét een lage beheerslast. De versleutelde verbindingen tussen de beveiligingsapplicatie en het datacentrum wordt gerealiseerd met Barracuda’s IPsec-protocol TINA. TINA is significant meer flexibel en effectief dan vergelijkbare VPN-solutions. Haar geavanceerde veiligheidsfuncties? Applicatieversterking, IPS, URL-filtering, antivirus, sandboxing (ATP) en denial-of-service (DoS)-bescherming. Deze functies worden alle centraal geregeld en op- of afgeschaald vanuit de Secure Access Controller.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.