Campagne ‘Stop CO-vergiftiging van start’

De maand februari staat bij de brandweer in het teken van koolmonoxide. Dit is een breed probleem omdat het risico van koolmonoxide in de woning te vaak wordt onderschat. Een verbrandingstoestel stoot verbrandingsgassen (waaronder koolmonoxide) uit die slecht zijn voor uw gezondheid. De kans op een verhoogde uitstoot van koolmonoxide is vooral groot bij verbrandingstoestellen die niet goed worden onderhouden en in woningen met weinig ventilatie. Het inademen van koolmonoxide (CO) veroorzaakt hoofdpijn en duizeligheid. Bij hoge concentraties kan koolmonoxide zelfs levensgevaarlijk zijn.

Zoals hierboven geschetst is het uitvoeren van juist onderhoud een belangrijk aspect om potentiële risico’s te voorkomen. Het is ook belangrijk dat zowel de installateur als de onderhoudspartij gecertificeerd is om installaties te vervangen en te onderhouden. De Van Dam Groep is daarom de aangewezen partij om u hierin te ondersteunen als u vragen heeft over de problematiek rond koolmonoxide of als u twijfelt aan de veiligheid over uw installaties. Onze medewerkers worden periodiek geïnstrueerd en geschoold op het gebied van veilige installaties.

Raadpleeg voor meer informatie ook de website rondom deze campagne. Hier kunt u onder andere ook een test doen om te kijken hoe groot het risico in uw woning is.

Bron: www.brandweer.nl

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.