Revit toegepast samen met partner Ittanex

Vanuit de Van Dam groep is installatiebedrijf g. van dam b.v. betrokken geweest bij de renovatie van de Noorderkerk te Rijssen. De cascade opstelling met 12 ketels is verwijderd en vervangen door 3 nieuwe ketels. Deze zijn in verband met de (brand)veiligheid opgesteld in een nieuwe stookruimte in de kelder. De kerk is voorzien van luchtbehandeling, hiervoor is op de zolder een luchtbehandelingskast opgesteld. Deze luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewiel t.b.v. de warmteterugwinning. Om de lucht goed en gelijkmatig in de kerk te kunnen brengen is onder de begane grond vloer een plenum gemaakt. In de begane grondvloer en de vloer van de galerij zijn ongeveer 800 roosters geplaatst. In het luchtbehandelingssysteem is ook de verwarming geïntegreerd. De ruim 60 jaar oude buizenverwarming onder de banken is hiermee volledig komen te vervallen.

Het bijzondere aan dit project is dat ruimten van de kerk zijn in gescand om zo een goed beeld van de huidige situatie te vormen. Ben Averesch, Hoofdmaatvoerder Meetkundige Dienst bij BAM materieel, is zeer nauw betrokken geweest bij dit project en heeft de scan van de kerk uitgevoerd.

Klimaatverbetering

De doelstelling van het project bij de Noorderkerk in Rijssen was het verbeteren van het klimaat binnen de kerk. In het verleden is er door TNO onderzoek gedaan. Zij hebben onder andere CO2 waarden relatieve vochtigheid gemeten. Daarnaast hebben ze gekeken naar de luchtventilatie van destijds en aan de hand van de daaruit voortkomende conclusies is aan van Dam groep gevraagd een installatie ontwerp te maken voor een goed klimaat binnen de kerk. Aangezien het een monumentaal pand betreft, heeft van Dam Groep te maken met bepaalde regels en mag er aan het aanzicht van de kerk niet te veel veranderen. Aan de buitenkant is dus nauwelijks iets te zien van de aanpassingen die zijn doorgevoerd.

Lees hier het volledige nieuwsbericht 

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.