Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Tel: 0548 – 514411
installatieservice@vandamgroep.com

Warmtepompboiler/zonneboiler

Warmtepompboiler

Heeft u mechanische ventilatie* ? Heeft u PV-panelen ? Zo ja, denk dan eens aan een warmtepompboiler. Een warmtepompboiler gebruikt energie uit de ventilatielucht om efficiënt en milieuvriendelijk tapwater te verwarmen. Deze warmtepomp gebruikt, naast energie uit de ventilatielucht, elektrische energie uit het net voor de compressor. Op deze manier kunt u dus tapwater verwarmen zonder aardgas met (deels) zelfopgewekte stroom.

*Mechanische ventilatie: er komt verse lucht via roosters uw woning binnen, in uw woning hangt een ventilatorbox die 24 uur per dag lucht afzuigt.

Zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u ongeveer 40% op uw energieverbruik voor warm water besparen. Zonnepanelen worden doorgaans geassocieerd met het leveren van stroom. Maar thermische zonnepanelen zorgen, in combinatie met een zonneboiler, voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m³ gas.

In de zomer kan een zonneboiler (bijna) al uw warme water leveren. Maar als er minder zonlicht is, bijvoorbeeld in de winter, dan zorgt uw combiketel of warmtepomp (of andere warmtebron) voor naverwarming van het warme water. Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak (deze vangen het zonlicht op) en een boilervat om het warme water in op te slaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De overheid verleent subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler. Kijk hier voor meer informatie over de subsidie voor zonneboilers.

Naast het installeren van een warmtepompboiler of zonneboiler kunt u nog meer duurzame technieken in uw woning toepassen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is het bijvoorbeeld mogelijk de CO2-uitstoot van uw woning naar nul te brengen.

Omdat iedere woonsituatie weer anders is, levert de Van Dam Groep maatwerk. Wij kunnen u als totaalinstallateur bij het gehele proces van ontwerp tot realisatie en onderhoud begeleiden.

Op de website van Milieu Centraal kunt u meer informatie vinden over zonneboilers.
Meer informatie over verduurzaming van uw woning vindt u op Energie besparen doe je nu.

 

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.