Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Tel: 0548 – 514341
installatieservice@vandamgroep.com

Zonneboilers

Met een zonneboiler kunt u bijna de helft op uw energieverbruik voor warm water besparen. Zonnepanelen worden doorgaans geassocieerd met het leveren van stroom. Maar thermische zonnepanelen zorgen, in combinatie met een zonneboiler, voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m³ gas en 320 kg CO2-uitstoot.

In de zomer kan een zonneboiler (bijna) al uw warme water leveren. Maar als er minder zonlicht is, bijvoorbeeld in de winter, dan zorgt uw combiketel of warmtepomp voor naverwarming van het warme water.

De overheid verleent subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler. Kijk hier voor meer informatie over de subsidie voor zonneboilers.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector of zonnepaneel op het dak (deze vangt het zonlicht op) en een vat om het warme water in op te slaan.

Naast het installeren van een zonneboiler kunt u nog meer duurzame technieken in uw woning toepassen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is het bijvoorbeeld mogelijk de CO2-uitstoot van uw woning naar nul te brengen.

Omdat iedere woonsituatie weer anders is, levert de Van Dam Groep maatwerk. Wij nemen de situatie ter plaatse op en maken aan de hand van de opname een passende offerte voor u. Wij kunnen u als totaalinstallateur bij het gehele proces van ontwerp tot realisatie en onderhoud begeleiden.

In de eigen vestigingsplaats werkt De Van Dam Groep samen met De Woonweter. De Wooncoach kan u onder andere helpen bij het proces om uw woning te verduurzamen en informeren over de beschikbare subsidies en financieringsopties.
In iedere gemeente is wel een soortgelijke voorziening of gemeenteloket beschikbaar. Op de website van uw gemeente kunt u hier vast meer informatie over vinden.

Op de website van Milieu Centraal kunt u meer informatie vinden over zonneboilers.
Meer informatie over verduurzaming van uw woning vindt u op Energie besparen doe je nu.

 

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toestemming