fbpx

Cuijkse Cantheelen

Locatie: Cuijk
Opdrachtgever: Woningcorporatie Mooiland

Cuijkse Cantheelen

Wensen opdrachtgever
De Cuijkse Cantheelen te Cuijk is een nieuw bouwproject in opdracht van woningcorporatie Mooiland. Het pand bevind zich aan de oostkant van Cuijk, gelegen aan de Maas. Installatiebedrijf g. van Dam B.V. heeft dit gebouw voorzien van de E-installatie. Het pand bestaat voor het grootste deel uit zorgfunctie en deels uit parkeerfunctie en woonfunctie. Hierbij is volledige bewaking van kracht ter plaatse van zorgfunctie en parkeerfunctie. Voor de woonfunctie is geen eis van kracht.

Als brandmeldsysteem is hier gekozen voor een Hertek installatie. De installatie bestaat uit meerdere centrales in een netwerk. Dit netwerk bestaat uit vier centrales, één neven bedienpaneel en een geografische paneel ter plaatse van de brandweeringang. Tevens zijn er nog twee privé parkeergarages met eigen brandmeldsysteem. Deze zijn beide voorzien van een conventioneel brandmeldsysteem middels een BSX-E centrale.

Oplossing
Liftschacht detectie in de torens:

Gezien de middelste twee torens ook zorgfunctie betreft is hier ook volledige bewaking vereist. Dit heeft als gevolg dat de liften d.m.v. een aspiratiesysteem bewaakt moeten worden.
Gezien de hoogte van de torens is er gekozen voor een Nano aspiratiesysteem. De liftschachten worden op 5 verschillende hoogtes afgezogen.

List detectie in parkeergarages:

Ten behoeve van de volledige bewaking in de parkeergarages is gebruik gemaakt van LIST detectie. Hierbij is om de 5 meter een thermische sensor geplaatst.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.