fbpx

Renovatie Noorderkerk

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Ger. Gemeente Rijssen Noord

Renovatie Noorderkerk

Recentelijk is besloten om de Noorderkerk grondig te renoveren. De kerk die in 1955 in gebruik genomen is was destijds met ruim 2400 zit plaatsen de grootste protestantse kerk van Europa. De Van Dam Groep heeft in het verleden binnen de Noorderkerk het installatiewerk van de uitbreiding gerealiseerd. Toen is er een luchtbehandelingskast met regelinstallatie geïnstalleerd en in de verschillende ruimten zijn luchtzakken gemonteerd. Bijzonder aan dit project is het feit dat dit een monument betreft een de renovatie geheel binnen de kaders die gesteld zijn aan een monumentaal pand wordt gerenoveerd.

De cascade opstelling met 12 ketels is verwijderd en wordt vervangen door 3 nieuwe ketels.  Deze worden ivm de (brand)veiligheid op gesteld in een nieuwe stookruimte in de kelder. De kerk wordt voorzien van luchtbehandeling, hiervoor is op de zolder een luchtbehandingskast met een capaciteit van 36000 m3/h opgesteld. Deze luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewiel t.b.v. de warmteterugwinning. Om de lucht goed en gelijkmatig in de kerk te kunnen brengen wordt onder de begane grond vloer een plenum gemaakt.  In de begane grondvloer en de vloer van de galerij worden ongeveer 800 roosters geplaast. In het luchtbehandelingssysteem wordt ook de verwarming geintegreerd. De buizenverwarming onder de banken is ruim 60 jaar oud.  Deze komen hiermee te vervallen.

De Van Dam Groep vervangt verder ook de regelinstallaties en breidt deze verder uit. Daarnaast wordt de hoofdaansluiting voor de kerk vergroot van 80amp naar 250 amp.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.