fbpx

Transformatie Kaatstraat Utrecht

Locatie: Utrecht
Opdrachtgever: Bouwcombinatie Wessels Zeist en Bebouw Midreth

Transformatie Kaatstraat Utrecht

Het laatste jaar is gewerkt aan de transformatie van de Kaatstraat 1 in Utrecht. Naast de in totaal 83 appartementen verdeeld over de verdiepingen is er op de begane grond een commerciële plint casco aangebracht met eveneens de nodige bergingen voor de appartementen. Tevens is het gehele gebouw voorzien van een kelder. In deze kelder hebben wij geheel nieuwe installaties aangebracht zoals: (nood)verlichting, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, CO/LPG detectie en stuwdrukventilatie.

Op deze locatie was oorspronkelijk de  ‘Korenschoof’ gevestigd; een grote tarwe- en meelfabriek op waterkracht die in 1811 werd gebouwd. Een grote brand legde in 1885 de fabriek in de as, maar op dezelfde locatie werd dat jaar nog een nieuwe fabriek gebouwd, nu met een broodbakkerij. In 1938 sloot deze broodfabriek haar deuren; de meelfabriek bleef tot 1970 meel produceren.

Eind jaren ’70 van de twintigste eeuw ontwierp Van Overhagen Architecten het kantoorpand dat op de plek van de meelfabriek werd gebouwd. Het kantoorpand heeft in de loop van jaren plaats geboden aan tal van gemeentelijke diensten als de GGD en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Per 1 januari 2015 zijn de gemeentelijke diensten uit het gebouw verhuisd naar het nieuwe Stadskantoor naast het station Utrecht Centraal en kwam het pand vrij.

Na een sloop- en bouwtijd van ongeveer een jaar nadert voor deze transformatie de oplevering. Er is door het gehele bouwteam gewerkt aan een prachtig gebouw en er is een mooi eindresultaat. De installaties van de appartementen en de algemene ruimtes worden inmiddels gekeurd, getest en ingeregeld en er wordt de laatste hand gelegd aan de afwerkingen, zodat over enkele weken kan worden opgeleverd aan de opdrachtgever en de bewoners in de huizen te laten trekken.

 

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.