fbpx

Warmtepompen

Bij de Van Dam Groep kunt u terecht voor de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Wij leveren, monteren en onderhouden warmtepompen van verschillende merken waaronder Remeha, Mitsubishi, Daikin en Intergas. Omdat iedere woonsituatie weer anders is, levert de Van Dam Groep maatwerk. Vul ons offerteaanvraagformulier in en wij voorzien u van advies op maat. Als totaalinstallateur verzorgen wij voor u het gehele proces van ontwerp tot realisatie en onderhoud.

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van uw woning en warm tapwater. Een warmtepomp maakt gebruik van energie uit de omgeving, ook wel de bron genoemd (lucht, water, bodem, afvoerlucht, PVT-zonnepanelen, etc.) en brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau zodat deze bruikbaar is om tapwater of uw woning mee te verwarmen.

 

 

 

 

 

 

 

Een warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt en warmte afgeeft aan het verwarmingswater in huis, heet een lucht-water warmtepomp. Dit is de meest gangbare warmtepomp op dit moment. Een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt, en die afgeeft aan het verwarmingswater in huis, heet een bodem-water warmtepomp. Een airco met een buitenunit kan soms ook omgedraaid worden: hij haalt dan de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning; ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Met een water-water warmtepomp wordt een warmtepomp bedoeld die warmte uit water/glycol haalt en afgeeft aan uw verwarmingswater in huis.

Twee soorten warmtepompen

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is of de woning heel snel moet opwarmen. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water voor de badkamer en keuken. Groot voordeel hiervan is dat u een hybride warmtepomp kunt aanschaffen als uw huis nog niet overal goede isolatie heeft. Uw cv-ketel helpt immers nog een handje.
Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van uw huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. Als u ook nog elektrisch gaat koken, woont u zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd. Een volledig elektrische warmtepomp is geschikt als uw huis redelijk tot goed geïsoleerd is.

Zowel hybride als volledig elektrische warmtepompen zijn er in verschillende varianten. Voor meer informatie over de verschillende soorten warmtepompen verwijzen wij u naar de website van Milieu Centraal.

Kosten en subsidie

De kosten voor het installeren van een warmtepomp hangen af van diverse factoren, onder andere van uw woonsituatie en het soort warmtepomp dat u kiest; kiest u voor volledige verwarming door een warmtepomp of voor een hybride opstelling. Om duurzame verwarming te stimuleren, verleent te overheid subsidie bij de aankoop van onder andere warmtepompen. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) hangt af van het soort apparaat en van het vermogen.

De installatie van een warmtepomp staat niet op zichzelf; de bron, overgang en het afgiftesysteem dienen op elkaar afgestemd te zijn. Daarnaast dient uw woning aan de eisen voor isolatie en ventilatie te voldoen.

Naast het installeren van een warmtepomp kunt u nog meer duurzame technieken in uw woning toepassen zoals zonnepanelen of een warmtepompboiler/zonneboiler. Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is het bijvoorbeeld mogelijk de CO2-uitstoot van uw woning naar nul te brengen.

Wij zijn gecertificeerd

Met de BRL 6000-21 is de Van Dam Groep gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van warmtepompen. Dit certificaat borgt de aanleg en het onderhoud van energiecentrales van bodemenergiesystemen. Naast de KvINL BRL 6000-21 is De Van Dam Groep NVKL en F-gassen gecertificeerd en geregistreerd in het Centraal Register Techniek.

Meer informatie leest u na op:

Daikin Intergas Remeha Mitsubishi Electric

 

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.