Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie

De Van Dam Groep biedt ook een cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (voorheen Opgeleid Persoon) aan. Dit is wettelijk verplicht wanneer u in uw pand beschikt over een Brandmeldinstallatie.

Meer informatie

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging is een belangrijk onderdeel binnen onze organisatie. De Van Dam Groep is een NCP erkend branddetectiebedrijf voor het complete traject (PVE, ontwerp, installatie, certificering en onderhoud) van branddetectie- en ontruimingsinstallaties.

‘Coronaproof’ onderhoud aan uw brandmeldinstallatie

Nu veel gebouwen niet toegankelijk zijn voor externen, wordt het onderhouden van brandmeldinstallaties een uitdaging. Onze specialisten hebben een goede en veilige oplossing bedacht voor zowel onze medewerkers als onze klanten. Zo kunnen we op afstand bijvoorbeeld rookmelders visueel en functioneel beproeven. Hoe? Bekijk onderstaande video!

U als opdrachtgever kunt door deze nieuwe manier van werken voldoen aan de wettelijke verplichtingen vanuit het bouwbesluit, waaronder het onderhoud aan uw brandmeldinstallatie. Onze samenwerkingspartner op het gebied van CCV-inspecties ziet ook kansen om op deze wijze een inspectie volgens het CCV-schema uit te voeren. Panden zouden dus op deze manier ook voorzien kunnen worden van een inspectiecertificaat.

Advies en certificering

Onze branddetectiespecialisten beginnen met een uitgebreide risico-inventarisatie op locatie. In overleg met brandweer, gemeente en opdrachtgever wordt dan een plan van eisen opgesteld, dat het vertrekpunt vormt voor de aanbestedingsprocedure en de periodieke certificering van de installatie. Die certificering voeren we ook zelf uit.

 

Aanpassen aan de omstandigheden

In gebouwen voor mensen met een verminderde zelfredzaamheid onderscheiden we ons door intelligente koppelingen met ontruimingssystemen en personenzoeksystemen. In parkeergarages maken we gebruik van een onderhoudsarm en vandalismebestendig lineair detectiesysteem dat binnen 2 of 3 minuten een brand lokaliseert. Als bijzondere omstandigheden dat vragen passen we aspiratie toe: een onderhoudsarm systeem dat continu luchtmonsters neemt.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toestemming