Cursus Beheerder Brandmeldinstallatie

De Van Dam Groep biedt ook een cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (voorheen Opgeleid Persoon) aan. Dit is wettelijk verplicht wanneer u in uw pand beschikt over een Brandmeldinstallatie.

Meer informatie

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging is een belangrijk onderdeel binnen onze organisatie. De Van Dam Groep is een NCP erkend branddetectiebedrijf voor het complete traject (PVE, ontwerp, installatie, certificering en onderhoud) van branddetectie- en ontruimingsinstallaties.

‘Coronaproof’ onderhoud aan uw brandmeldinstallatie

Het onderhoud aan brandmeldinstallaties bij verzorgingstehuizen en andere instellingen ligt al een tijdje stil door de genomen maatregelen rondom het COVID-19 virus. De Van Dam Groep en opdrachtgevers willen graag hun medewerkers en cliënten beschermen tegen besmetting. U als opdrachtgever dient echter wel te voldoen aan wettelijke verplichtingen vanuit het bouwbesluit, waaronder het onderhoud aan uw brandmeldinstallatie. Om alle rookmelders en componenten visueel en functioneel te beproeven, dient de onderhoudsdeskundige alle ruimtes te betreden waar medewerkers en cliënten verblijven. Dit is zowel voor u als voor ons in coronatijd geen gewenste situatie.

Onze specialisten van de brandbeveiligingsafdeling hebben een oplossing gecreëerd waarmee er op afstand onderhoud aan uw brandmeldinstallatie kan worden uitgevoerd. In bovenstaande video worden alle ins en outs uitgelegd. Onze samenwerkingspartner op het gebied van CCV-inspecties ziet ook kansen om op deze wijze een inspectie volgens het CCV-schema uit te voeren. Panden zouden dus op deze manier ook voorzien kunnen worden van een inspectiecertificaat.

Advies en certificering

Onze branddetectiespecialisten beginnen met een uitgebreide risico-inventarisatie op locatie. In overleg met brandweer, gemeente en opdrachtgever wordt dan een plan van eisen opgesteld, dat het vertrekpunt vormt voor de aanbestedingsprocedure en de periodieke certificering van de installatie. Die certificering voeren we ook zelf uit.

 

Aanpassen aan de omstandigheden

In gebouwen voor mensen met een verminderde zelfredzaamheid onderscheiden we ons door intelligente koppelingen met ontruimingssystemen en personenzoeksystemen. In parkeergarages maken we gebruik van een onderhoudsarm en vandalismebestendig lineair detectiesysteem dat binnen 2 of 3 minuten een brand lokaliseert. Als bijzondere omstandigheden dat vragen passen we aspiratie toe: een onderhoudsarm systeem dat continu luchtmonsters neemt.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten?
Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik ga akkoord met het Privacybeleid van de Van Dam Groep