fbpx

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met:
T: 0548 51 44 11
E: info@vandamgroep.com 

Cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI)

Beschikt uw bedrijfspand over een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie? Dan bent u verplicht om een gecertificeerde beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI) in dienst te hebben.

Als servicegerichte organisatie biedt de Van Dam Groep regelmatig een 2-daagse cursus aan. Na het juist afronden van deze cursus bezit de cursist over een NIBHV Diploma beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI).

brand 1

Voor wie

Deze cursus is voor medewerkers die verantwoordelijk zijn of te maken hebben met de bediening en het technische beheer van een brandmeld-en ontruimingsalarminstallatie.

Doel 

Na het volgen van de cursus is de cursist in staat om het beheer te voeren over de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Een beheerder brandmeldinstallatie is belast met de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie, zoals staat omschreven in de NEN 2654. De beheerder is ook het eerste aanspreekpunt voor de brandweer.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen vooropleiding noodzakelijk. Het is wel wenselijk dat de cursist vertrouwd is met techniek en technische problemen van installaties. Bovendien is het belangrijk dat de (toekomstige) beheerder affiniteit heeft met de bedrijfshulpverleningsorganisatie.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie, techniek en activiteiten;
 • De taken van een beheerder;
 • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van brandmeld- en ontruiminsgalarminstallaties volgens NEN 2654-1 & 2654-2;
 • Het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek;
 • Instructie geven aan derden.

NIBHV

De cursus wordt gegeven met behulp van lesmateriaal van het NIBHV en de cursus wordt afgesloten met een examen. Bij een positief resultaat wordt er een officieel erkend diploma van het NIBHV verstrekt. Het examen van de cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI) bestaat uit een theorie-examen met 25 meerkeuzevragen en een projectopdracht.

Cursusdata

De eerstvolgende cursusdata zijn dinsdag 8 oktober (hele dag) en dinsdag 22 oktober (halve dag).

Cursusprogramma

Dag 1 (2 dagdelen)

 • Behandeling van theorie
 • Projectopdrachten
 • Proefexamen

Dag 2 (1 dagdeel)

 • Bespreken van de projectopdracht*
 • Samenvatting examenstof
 • Theorie-examen ( 25 meerkeuzevragen)

*Projectopdracht
De examinator stelt voor iedere kandidaat een opdracht samen. Deze opdracht wordt door de kandidaten in het eigen bedrijf uitgevoerd. De examinator beoordeelt de resultaten van deze opdracht.

Herhalingscursus

De Van Dam Groep biedt tevens een herhalingscursus BMI-OAI aan.
Cursusprijs: € 150,00 excl. btw. (prijs 2024).

Minimale deelname voor de herhalingscursus bedraagt 10 cursisten.  Data voor de herhalingscursus worden nader bepaald. Heeft u interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar directiesecretariaat@vandamgroep.com . Zodra de data bekend zijn, ontvangt u bericht van ons.

Locatie

De cursus en het examen worden gehouden bij de Van Dam Groep.

Adres: Fahrenheitstraat 4 te Rijssen.

Kosten

Cursusprijs: € 435,00 excl. btw (inclusief lesmateriaal, lunch 1e dag, examen en certificaat). Prijs oktober 2024.

Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 personen. Bij te weinig inschrijvingen behouden wij het recht om de cursus te annuleren. Wij zullen u hierover tijdig informeren.

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig. Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Meld je hier aan voor de cursus BMI-OAI

"*" geeft vereiste velden aan

MM slash DD slash JJJJ
Uw postadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over de cursus beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie (BMI-OAI)? Stuur dan een mail naar directiesecretariaat@vandamgroep.com .

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.