fbpx
BBL-er Jari

Vakmensen aan het woord

BBL leerling Jari

Jari, vernoemd naar de Finse voetballer, is pas sinds de zomer ’21 bij de Van Dam Groep in dienst, maar voelt zich al helemaal thuis binnen de ‘familie’. Na een plezierig kennismakingsgesprek met Ron Huisman en Dennis Verhoeven bij de vestiging in Rosmalen kan hij bij de Van Dam Groep aan de slag als BBL-leerling. Dit betekent 1 dag in de week naar school (Koning Willem 1 College – opleiding tot elektricien) en de overige 4 dagen gaat hij samen met een collega op pad in één van de kenmerkende oranje service-bussen. De sfeer omschrijft Jari als volgt: “Iedereen is heel behulpzaam. Collega’s staan letterlijk dag- en nacht (tijdens storingsdiensten) voor elkaar klaar. Ik krijg veel vertrouwen en waardering bij Van Dam. En gaat er een keer wat mis gaan, dan wordt dit niet meteen afgestraft. We kijken samen naar waar de fout zit, hoe deze kan worden opgelost en hoe het een volgende keer kan worden voorkomen. Een hele fijne leeromgeving dus.”

BBL-er Jari

Keuze opleiding

Mooi om te horen is dat Jari heel doelbewust voor de opleiding elektricien heeft gekozen. “Elektriciteit heeft de toekomst, hier zal altijd werk in te vinden zijn. Zeker met alle huidige ontwikkelingen rondom de energietransitie en duurzaamheid wordt het werkveld alleen maar uitgebreider. Een sector die zich blijft ontwikkelen. Daarbij moet ik er niet aan denken om de hele dag op kantoor te zitten. Nee, stilzitten is niet aan mij besteed, vertelt Jari met een lach.”

DNA Van Dam Groep

Over het Van DAM DNA Is Jari heel resoluut. “Het is een echt familiebedrijf, er heerst een grote betrokkenheid en open sfeer. Alles kan besproken worden zowel op werk-als persoonlijk vlak. Iedereen staat voor elkaar klaar, niet alleen hier in Rosmalen maar ook mijn collega’s uit Rijssen. “

Toekomst

“Als het een beetje meezit, haal ik dit jaar nog mijn diploma. ”Gedreven als Jari is, heeft hij ook al een vervolgopleiding uitgezocht, namelijk Service & Onderhoud aan het Zumma College in Eindhoven. Ook dit is weer een BBL-opleiding, waarbij o.a. ook loodgieterswerk en luchtbehandelingstechniek worden onderwezen. De keuze was makkelijk. “Ik wil een alleskunner zijn. Veel kennis opdoen, die ik weer kan overbrengen op andere (jongere) collega’s. Waarom ik elke dag fluitend naar mijn werk ga? Voor de waardering van de klant, als zij blij zijn met de diensten die wij leveren. Daarbij ben ik trots op wat ik doe!”

Tip van Jari

Tot slot de vraag of Jari nog een tip heeft voor de lezers? “Werken in de elektrotechniek is heel gevarieerd en uitdagend. Zeker voor de doeners onder ons, is een BBL-traject een goede keus. Tja, en als ik dan toch een goed, gezellig en mooi leerbedrijf mag aanbevelen, dan is dat de Van Dam Groep natuurlijk!”

Wil jij net als Jari een werk-leertraject volgen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze collega’s van HR via hr@vandamgroep.com of bel 0548-514411.