fbpx
Projectleider

Vakmensen aan het woord

Projectleider Arjan

Projectleider zijn bij Van Dam, wat houdt dat nou precies is? Onze ambitieuze collega Arjan, zelf nu zo’n 2 jaar werkzaam als projectleider, vertelt het je graag.

Nieuw in de installatietechniek

Om op deze positie te komen, heb ik wel eerst een stap terug moeten doen. Bij Installatiebedrijf G. Van Dam ben ik begonnen als werkvoorbereider. Eerst maar eens ervaring opdoen in het installatie vak. Want na mijn opleiding werktuigbouwkunde aan de Saxion Hogeschool heb ik mij toegespitst op de machinebouw. Mijn naaste collega’s en toenmalige projectleider hebben mij veel geleerd en met raad en daad bijgestaan, super fijn dat je op elkaar kunt bouwen. Daarnaast heb ik veel cursussen gevolgd en was het uiteindelijk ook een kwestie van ‘gewoon doen’. Dat laatste is toch de beste leerschool. Gelukkig mogen er bij Van Dam fouten worden gemaakt, mits je ervan leert! De switch naar installatietechniek bevalt mij goed, hier heb je met veel meer disciplines te maken t.o.v. de meer specialistische machinebouw.

Kans

Bij Van Dam wisten ze van mijn ambitie om projectleider te worden. Toen er na een paar jaar dan ook een plek vrij kwam op die positie heeft HR mij benaderd. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het gehele project, ook financieel. Je woont bouwvergaderingen bij, bent het eerste aanspreekpunt en je stuurt bij waar mogelijk. Naast de lopende projecten, draag je natuurlijk ook zorg voor de projecten die nog in de voorbereidende fase zitten. Projecten die ik in mijn portefeuille heb variëren van een rijtje van 7 woningen tot een appartementencomplex met 104 wooneenheden of een kantoorpand van 4 verdiepingen. Al met al veel variatie en uitdaging. En vooral dat laatste is een enorme drijfveer voor mij, ik wil blijven leren.

Dag van een projectleider

Iedere maandagmiddag neem ik alle projecten door samen met de werkvoorbereiders, zo houd ik goed overzicht en kunnen we indien nodig, tijdig zaken bijstellen. Sowieso woon ik veel vergaderingen bij zowel intern als extern. Ruim 50% van mijn tijd zit ik wel in overleggen. Daarnaast is mijn telefoon mijn grote vriend. Tussen de afspraken door, bel ik veel vanuit mijn leaseauto. Wat dat betreft word je vaak geleefd gedurende een dag. Natuurlijk is het niet altijd feest. Als projectleider ben je vaak extra druk als dingen niet gaan zoals gepland. Zo zat ik laatst noodgedwongen een aantal weken, twee à drie dagen per week, te werken vanuit de bouwkeet op een project, aangezien hier niet alles vlekkeloos verliep. Tja, dan zet je alles op alles om zo’n project weer op de goede baan te krijgen. Als dat dan lukt, dan geeft dat een kick!

Trots

Waar ik het meest trots op ben? Sowieso waar ik nu sta ten opzichte van 5 jaar geleden. Ik stapte de installatiewereld in met minimale kennis, heb veel geleerd, veel kansen gekregen en ben nu op het punt dat ik voor ogen had. Natuurlijk heb ik hier zelf hard voor gewerkt, maar ik ben hier de Van Dam Groep ook dankbaar voor dat deze kansen mij geboden zijn. Dat laatste vind ik echt kenmerkend voor Van Dam, ze kijken naar ieders potentie en ambitie. En aangezien het een groot bedrijf is met veel verschillende divisies, valt er vaak wel iets te regelen. Ook investeren ze graag in hun medewerkers. Wil je een cursus of opleiding volgen, dan kan dat geregeld worden. Wat ook fijn is, is dat alles goed geregeld wordt. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ik vind het wel prettig dat bijvoorbeeld het salaris iedere maand op dezelfde dag wordt overgemaakt en dat zaken als pensioen etc. goed geregeld zijn. Hoef je je daar tenminste niet druk over te maken.

Ben jij net als Arjan ambitieus en sta je open voor een (nieuwe) uitdaging binnen de installatietechniek? Zowel op kantoor, in de service als op onze projecten weten wij wel raad met enthousiaste collega’s met passie voor techniek! Bekijk hier onze actuele vacatures.