fbpx
Trainee

Vakmensen aan het woord

Trainee Martijn

Martijn, 21 lentes jong, kwam via een traineeship bij de Van Dam Groep binnen. “ Na het afronden van zijn BOL-opleiding commercieel technicus engineering aan het Deltion College moest ik een keuze maken, verder leren op Hbo-niveau, aan het werk of bijvoorbeeld een traineeship volgen.” Via via hoorde hij over de Van Dam Groep en haar eindeloze mogelijkheden qua werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden. Tijdens het oriënterende gesprek in Rijssen op kantoor, bleek dat een traineeship de meest logische vervolgstap zou zijn voor Martijn.

Martijn’s traineeship

Hoe zag jouw traineeship er uit? “Ik ben begonnen als leerling monteur op de bouw. Ik mocht meelopen bij een project in Zwolle. Een appartementencomplex met maar liefst 84 appartementen. Toen ik begon was men bezig met de laatste fase van de ruwbouw. Vervolgens heb ik meegewerkt aan de afmontage van dit complex. Erg leuk en leerzaam.

Mijn 2e oriëntatie was bij Technisch Beheer – Service & Onderhoud. Hier heb ik ervaring opgedaan in het onderhouden van diverse installaties in de utiliteitsbouw. Drie maanden lang ben ik samen met een monteur op pad geweest. Hij heeft een aantal panden in zijn beheer en samen zorgden wij ervoor dat alle installaties, ketels, verlichting, luchtbehandeling in goede staat van dienst zijn. Een leerzame tijd.

Tot slot wou ik graag weten hoe het is om bezig te zijn met voorbereidende werkzaamheden op kantoor. Tijdens mijn laatste periode mocht ik meelopen bij de werkvoorbereiding woningbouw. Hier is het belangrijk om de technische tekeningen te optimaliseren, kopers opties te verwerken en bestellingen plaatsen van de benodigde materialen.“

1e baan

En nu dus bezig met je eerste echte baan! Hoe tof is dat! “Ja, heel tof! Mijn hart bleek te liggen bij de werkvoorbereiding en hier heb ik ook binnen Van Dam een 1e baan aangeboden gekregen. Mijn dagen zijn heel afwisselend. ’s Ochtends ben ik vaak druk met het beantwoorden van alle mail. Vervolgens ga ik verder met het uitwerken van technische tekeningen en met het bestellen van het juiste materiaal. Zo, bekijk ik welke aansluitpunten er op een warmtepomp moeten komen bijvoorbeeld.”

Toekomst

En heb jij nog plannen voor de toekomst? “Jazeker, ik wil mij zeker nog verder ontwikkelen in de techniek. Ik heb ben bezig met het Young Talent Program, MIT-E Middelbaar Installatie Technicus Elektrotechniek. Ik ga hierbij één middag per week naar school. Na het behalen van dit post-mbo diploma kan ik bijvoorbeeld doorgroeien naar projectleider. Dus wie weet…”

DNA Van Dam Groep

Hoe is het om bij de Van Dam Groep te werken? “Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Dam. Ik werk in een gezellig team, bij vragen helpen wij elkaar en er is veel humor. De organisatie kijkt goed naar haar medewerkers en hun interesses.  Ze stimuleren je om je te blijven ontwikkelen. Dat is wel echt heel fijn. En aangezien veel collega’s ook blijven leren, werkt dit aanstekelijk.“

Tip van Martijn

“Als je twijfelt wat je wilt doen, dan is een traineeship binnen Van Dam echt een aanrader. Je ziet de verschillende afdelingen binnen de organisatie en kunt dan rustig de keuze maken waarin je verder wilt leren.”

Ook ontdekken waar jouw hart ligt binnen de techniek? Meld je dan aan als trainee bij Van Dam.