fbpx
Stage

Vakmensen aan het woord

Werkvoorbereider Matthias

Werkvoorbereider Matthias beantwoordt onze Drie Vragen op Vrijdag.

Matthias bereidt in zijn werk installaties van top tot teen voor, door middel van installatieberekeningen, goede communicatie met medewerkers en keuringen. Lees snel verder om meer over zijn ervaring te lezen!

1. Hoe draagt jouw werk bij aan het succes van projecten?

“Voor mij is het de uitdaging om het project goed op papier te krijgen. Een goede voorbereiding op kantoor is tenslotte het halve werk in de uitvoering. Momenteel houd ik mij bezig met projecten van GeWOONhout; houten woningen die geheel geprefabriceerd worden opgeleverd, zo ook ons installatiewerk. Dit betekent voor mij als Werkvoorbereider dat ik echt foutloos moet tekenen. Alles moet in een keer goed zijn. Waarbij je normaliter op de bouw zelf wel het e.e.a. kunt wijzigen of oplossen, is dat hier niet mogelijk. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee.”

2. Hoe ga je om met onverwachte uitdagingen tijdens een installatieproject en hoe zorg je dat alles soepel blijft lopen?

“Mijn to-do-lijst is mijn houvast. Ik word dagelijks veel gebeld met vragen, uitdagingen of verzoeken van monteurs voor bijvoorbeeld bestellingen. Ik noteer alles zo veel mogelijk op mijn to-do-lijst, zodat ik niets vergeet en alles de juiste opvolging krijgt.”

3. Wat vind je het leukste aan je functie als Werkvoorbereider?

“Het leukste aan mijn werk vind ik toch wel de verantwoordelijkheid die je draagt als Werkvoorbereider. Ook de diversiteit in werkzaamheden spreekt mij aan. Zo ben je naast het tekenen ook bezig met bestellingen plaatsen en neem je deel aan diverse werkoverleggen.”

Tune in op onze socials en leer meer Van Dam’ers kennen in Drie Vragen op Vrijdag! Lijkt het jou ook leuk om bij Van Dam te werken? Reageer vandaag nog op één van onze  vacatures!