fbpx
servicemedewerker

Vakmensen aan het woord

Zij instromer Daniël

Van verhuizer naar technisch medewerker! Deze bijzondere switch maakte Daniël, die inmiddels sinds 1 juli 2021 bij de Van Dam Groep in dienst is. Lees hieronder Daniëls  beweegredenen voor deze switch, zijn eerste gevoel bij Van Dam én of hij passie heeft gekregen voor techniek.

 Van Arnhem naar Rijssen

11 jaar lang heeft Daniël gewerkt als verhuizer. “Hier kon ik echt mijn ei in kwijt. Het werk is heel divers en je hebt met heel veel verschillende mensen contact.” Echter, vanwege de liefde verhuisde Daniël naar Rijssen en ging hij noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Zijn zoektocht richtte zich heel lokaal, op het industriegebied van Rijssen. Zijn vrouw, die uit Rijssen komt, wees hem op een vacature voor de functie van servicemedewerker bij de Van Dam Groep. Daniël weet zich nog goed te herinneren dat in de vacaturetekst stond omschreven dat ervaring in de techniek niet nodig is.. ..

Stoute schoenen

Daniël trekt zijn stoute schoenen aan en neemt contact op met de Van Dam Groep. Hij wordt uitgenodigd voor een gesprek, waar Daniel nog maar eens benadrukte dat hij geen technische ervaring heeft. “Geeft niks, dat kunnen we je wel leren”, benadrukte Jeroen Lankamp nog maar eens tijdens het sollicitatiegesprek. Service met een glimlach en een tevreden klant als doel, dat is iets wat in je moet zitten en wij je minder makkelijk kunnen leren. Na een 2e gesprek en een meeloopochtend wordt het volgende overeengekomen; Daniël start een BBL-traject waarbij je in 2 jaar je diploma onderhoud installatie niveau 2 dient te behalen. Deze kans grijpt hij met beide handen aan.

Leren leren

En hoe was het om weer terug te gaan naar de schoolbanken? “Naar school gaan was wel erg wennen. Gelukkig word ik heel goed ondersteund door mijn praktijkbegeleider Ronald Hoog Antink. En ook mijn collega’s willen graag hun kennis met mij delen. Het voelt heel goed om mezelf te ontwikkelen. En het geef enorm veel voldoening als iets gelukt is.” Op de vraag welke werkzaamheden Daniël verricht, antwoordt hij “Als servicemedewerker ben je eigenlijk technisch schoonmaker. Ik vervang filters, maak luchtbehandelingskasten en zonnepanelen schoon, maar voer ook kleine onderhoudswerkzaamheden uit aan diverse installaties.”

servicemedewerker

Van Dam als werkgever

“Binnen de Van Dam Groep heerst de sfeer van leren door fouten te maken. Dat is erg prettig voor mij als nieuweling in deze branche.” We werken met goed materiaal en als ik iets nodig heb, is dit vrijwel altijd in overleg mogelijk. Ook het sociale karakter dat heerst binnen het bedrijf spreekt mij aan. Zo is er een speciale drive-thru met kerst georganiseerd op het terrein van de Van Dam Groep. Dit geeft aan, dat ze hun personeel erg waarderen en hier graag iets bijzonders voor willen doen.

Nieuwe passie?

En, heb je een nieuwe passie gevonden? “Ja ik denk het wel! Ik vind het echt heel erg leuk om mezelf te ontwikkelen en dat ik steeds meer technische werkzaamheden zelfstandig kan uitvoeren.” Te ver vooruit kijken in de toekomst wil Daniël niet, daar wordt hij ietwat onrustig van, zoals hijzelf zegt. Echter laat hij wel doorschemeren dat hij werkplezier belangrijk vindt en graag wil blijven leren. Een vervolg studie sluit hij dan ook zeker niet uit!

Enthousiast geworden over Daniëls verhaal en lijkt het je ook leuk om te werken in de techniek? Solliciteer dan net als Daniël op de vacature van servicemedewerker.