Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met één van onze medewerkers.

Tel: 0548 – 514341
installatieservice@vandamgroep.com

Warmtepompen

Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van uw woning en warm tapwater. Een warmtepomp maakt gebruik van energie met een lage temperatuur uit de omgeving (uit de buitenlucht, de bodem, afvoerlucht, zonnepanelen, etc.) en brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau zodat deze bruikbaar is om tapwater of uw woning mee te verwarmen.

De kosten voor het installeren van een warmtepomp hangen af van diverse factoren, onder andere van uw woonsituatie en het soort warmtepomp dat u kiest; kiest u voor volledige verwarming door een warmtepomp, voor een hybride opstelling of een ventilatiewarmtepomp. Om duurzame verwarming te stimuleren, verleent te overheid subsidie bij de aankoop van onder andere zonneboilers en warmtepompen. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de €1.000 en €2.500.

De installatie van een warmtepomp staat niet op zichzelf; de bron, overgang en het afgiftesysteem dienen op elkaar afgestemd te zijn. Daarnaast dient uw woning aan de eisen voor isolatie en ventilatie te voldoen, zodat u comfortabel en daadwerkelijk duurzaam woont.

Naast het installeren van een warmtepomp kunt u nog meer duurzame technieken in uw woning toepassen zoals zonnepanelen of een zonneboiler. Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is het bijvoorbeeld mogelijk de CO2-uitstoot van uw woning naar nul te brengen.

Omdat iedere woonsituatie weer anders is, levert de Van Dam Groep maatwerk. Wij nemen de situatie ter plaatse op en maken aan de hand van de opname een passende offerte voor u. Wij kunnen u als totaalinstallateur bij het gehele proces van ontwerp tot realisatie en onderhoud begeleiden.

Met de BRL 6000-21 is de Van Dam Groep gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van warmtepompen. Dit certificaat borgt de aanleg en het onderhoud van energiecentrales van bodemenergiesystemen. Naast de BRL 6000-21 is De Van Dam Groep KvINL en F-gassen gecertificeerd en geregistreerd in Qbis.

In de eigen vestigingsplaats werkt De Van Dam Groep samen met De Woonweter. De Wooncoach kan u onder andere helpen bij het proces om uw woning te verduurzamen en informeren over de beschikbare subsidies en financieringsopties.
In iedere gemeente is wel een soortgelijke voorziening of gemeenteloket beschikbaar. Op de website van uw gemeente kunt u hier vast meer informatie over vinden.

Websites voor meer informatie over:

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toestemming