Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van uw woning en warm tapwater. Een warmtepomp maakt gebruik van energie uit de omgeving (uit de buitenlucht, de bodem, afvoerlucht, PVT-zonnepanelen, etc.) en brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau zodat deze bruikbaar is om tapwater of uw woning mee te verwarmen.
De kosten voor het installeren van een warmtepomp hangen af van diverse factoren, onder andere van uw woonsituatie en het soort warmtepomp dat u kiest; kiest u voor volledige verwarming door een warmtepomp of voor een hybride opstelling. Om duurzame verwarming te stimuleren, verleent te overheid subsidie bij de aankoop van onder andere warmtepompen. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) hangt af van het soort apparaat en van het vermogen.
De installatie van een warmtepomp staat niet op zichzelf; de bron, overgang en het afgiftesysteem dienen op elkaar afgestemd te zijn. Daarnaast dient uw woning aan de eisen voor isolatie en ventilatie te voldoen.
Naast het installeren van een warmtepomp kunt u nog meer duurzame technieken in uw woning toepassen zoals zonnepanelen of een warmtepompboiler/zonneboiler. Door een combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is het bijvoorbeeld mogelijk de CO2-uitstoot van uw woning naar nul te brengen.
Omdat iedere woonsituatie weer anders is, levert de Van Dam Groep maatwerk. Wij kunnen u als totaalinstallateur bij het gehele proces van ontwerp tot realisatie en onderhoud begeleiden.
Met de BRL 6000-21 is de Van Dam Groep gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van warmtepompen. Dit certificaat borgt de aanleg en het onderhoud van energiecentrales van bodemenergiesystemen. Naast de KvINL BRL 6000-21 is De Van Dam Groep NVKL en F-gassen gecertificeerd en geregistreerd in het Centraal Register Techniek.
Websites voor meer informatie over:
Hét installatieteam
Realisatie: Stimmtsluiten