fbpx

Systeemautomatisering

Gebouwgebonden technische installaties worden met de dag belangrijker.

Integratie leidt tot effectief gebruik
Door de vergaande integratie van klimaatbeheersing, verlichting, beveiliging, toegangscontrole en datacommunicatie dient de Van Dam Groep het gebruikerscomfort, maar worden ook belangrijke energiebesparingen gerealiseerd. Systeem- en gebouwautomatisering worden tot een sturingsinstrument voor gebouwbeheerders.

Gebouwautomatisering

Meet- en regeltechniek cruciaal
Meet- en regeltechnieken zijn belangrijke disciplines bij systeem- en gebouwautomatisering. Daarbij is een brede kijk op installatietechniek en het vermogen om gegevensstromen en sturingssystemen te combineren vereist. De meet- en regelspecialisten van de Van Dam Groep treden op als system integrator om het optimale rendement te halen uit de verschillende systemen.

Beheer op afstand
Naast concrete sturing genereren de gebouwautomatiseringssystemen van de Van Dam Groep ook managementinformatie op grond waarvan beheerders maatregelen kunnen nemen om het comfort van hun huurders te verhogen en het energieverbruik te verminderen.

Datacommunicatie
Waar de intensiteit van het dataverkeer toeneemt, wordt tegelijkertijd het systeem steeds kwetsbaarder. Alle reden om te zorgen dat uw infrastructuur absoluut in orde is.

DSC05350 (Small)

Gecertificeerd data-installatiebedrijf
De Van Dam Groep is al sinds de jaren tachtig een gecertificeerd data-installatiebedrijf en sinds 2001 een dedicated partner van Stago. Dat betekent dat opdrachtgevers verzekerd zijn van een data-installatie die aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Juist hier is het zaak de juiste verhouding te vinden tussen mogelijkheden en wensen, vandaag, morgen en over een paar jaar. Bij de aanleg van een data-installatie moet al volledig rekening worden gehouden met het feit dat gegevensstromen straks nog sneller, nog flexibeler en nog intensiever uitgewisseld kunnen worden.

Thuisnetwerk
Op basis van dezelfde kwaliteitsstandaards installeert de Van Dam Groep ook een thuisnetwerk waarbij de distributie van TV, video, breedband internet, telefoon en data via slechts één universele kabel naar iedere ruimte in een pand wordt geregeld.

Glasvezelverbindingen
Van Dam heeft al tientallen jaren ervaring in het leggen en aansluiten van glasvezelbekabeling. De glasvezelverbindingen die we leggen en aansluiten zijn multi-mode glasvezelverbindingen tot een maximale lengte van 1 km. Meestal gaat het hier om backbone verbindingen (koppelingen) tussen twee patchkasten.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.