fbpx

Inspecties

Alleen als er regelmatig wordt geïnspecteerd en alleen als er bij tekortkomingen ook wordt ingegrepen kunnen we er van overtuigd zijn dat installaties veilig zijn en effectief en duurzaam functioneren. De Van Dam Groep is op allerlei terreinen gemachtigd en gecertificeerd om inspecties aan installaties en projecten te verrichten.

Inspecties van laag- en middenspanningsinstallaties, zo nodig met gebruik van thermografie horen tot onze dagelijkse routine. Net als het inspecteren van noodverlichtingsinstallaties en het screenen op legionellagevaarlijke situaties. Stook- en koelinstallaties inspecteren we onder certificering van SCIOS en de F-Gassen verordening. Daarnaast hebben wij ook uitgebreide ervaring met NEN3140 en NEN2767 keuringen.

H01G9415 (Small)

Quickscan
Om een goede indruk te krijgen van de installatietechnische staat van een gebouw is een quickscan het ideale middel. Onze experts analyseren de installatie op technische onderhoudsstaat, noodzakelijke vervangingen, uitbreidbaarheid, rendement en alles wat relevant is.

Legionellabestrijding
Openbare instellingen als ziekenhuizen en zwembaden hebben te maken met een strenge regulering om legionellabesmetting te voorkomen.
De risicoanalyse, een plan van aanpak om legionella te bestrijden, een beheersplan om legionella in de toekomst te voorkomen met bijbehorende maatregelen zijn de zaken waarvoor de Van Dam Groep is gecertificeerd. Na inspectie en meting zijn we graag bereid en in staat om de legionella daadwerkelijk te bestrijden. Het spoelen met heet water doen we zelf, chemische bestrijding besteden we uit.

Scope 7a inspecties
De Van Dam Groep is ook gecertificeerd om de brandstofleidingen te inspecteren volgens de Scope 7a bepaling. Omdat inspecties aan brandstofleidingen geheel afwijken van inspecties aan stooktoestellen en hun afvoersystemen, bestaat hiervoor een aparte scope in de SCIOS-regeling, namelijk scope 7 (brandstoftoevoerleidingen). Deze beschrijft alleen aardgasleidingen. Voor scope 7a-leidingen, vindt een kleine periodieke keuring/inspectie plaats na 4 jaar en een grote periodieke keuring/inspectie na 8 jaar. Bij de eerste inspectie wordt een basisrapport opgemaakt. Dit en de bijbehorende inspectieverklaring wordt, bij goedkeuring, aan de opdrachtgever opgestuurd en wordt eveneens in het installatielogboek toegevoegd.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.