Kampus

Kampus, het kenmerkende gebouw op de hoek van de Reggesingel en de Morsweg in Rijssen, is dé nieuwe plek voor innovatie en inspiratie, waar (praktische) opleidingen, cursussen en het bedrijfsleven samenkomen. In het pand bieden ROC van Twente, REMO en Bouwmensen hun opleidingen aan. Installatiebedrijf G. van Dam heeft hier de elektrotechnische-, de brandmeld- en de alarminstallaties geïnstalleerd.

 

Elektra

Op het buitenterrein is een nieuwe trafo gerealiseerd, waarvan 2 parellelkabels naar de hoofdverdeelkast kracht en licht (HKL) bij de ingang van het gebouw gaan. Vervolgens wordt vanuit het railkokersysteem alles onderverdeeld. Dit railkokersysteem zorgt ervoor dat alle meterkasten op een efficiënte manier gekoppeld kunnen worden. De aftakkasten op iedere verdieping zorgen voor een gebruiksvriendelijke bediening. Vanaf de trafo is een aparte terreinkast gerealiseerd op het buitenterrein. Deze terreinkast levert voeding voor o.a. de laadvoorzieningen voor de auto’s en fietsen, de terreinverlichting op het parkeerterrein, de entreepoort en de verlichting in het fietsenstalling.

 

Verlichting

Het overgrote deel van de verlichting bij KAMPUS is DALI en wordt d.m.v. KNX aangestuurd. De communicatie tussen de componenten is gericht op energiebesparing, bedieningsgemak en comfortabele verlichting. Elk DALI armatuur is apart te bedienen. Op de touchscreens in de verschillende ruimtes zijn hiervoor verschillende scenes ingesteld.

 

Brandmeld-en ontruimingsalarminstallatie

Het geplaatste Penta-systeem van Hertek is een intelligent (adresseerbaar) brandmeldsysteem. De diverse centrales en bediendelen maken het mogelijk een ringnetwerk te bouwen dat aan de vele wensen en eisen voldoet. Zo kunnen zowel automatische en handbrandmelders, maar ook signaalgevers (sirenes en flitslichten) in een zelfde lus worden opgenomen. Dit type BMC heeft instelbare alarmgrenzen, waardoor het systeem aangepast kan worden aan de omgeving zonder hiermee onbetrouwbaar te worden. Op deze manier kan het aantal ongewenste meldingen teruggebracht worden. De handbrandmelders zijn voorzien van een resetfunctie, glaasjes vervangen is hierdoor verleden tijd.

 

Inbraakbeveiliging

De toegepaste inbraakbeveiliging is van het merk Alphatronics type Unii. De nodige ruimtes zijn voorzien van detectie. Op meerdere plaatsen in het pand zitten sirenes die bij een inbraak worden geactiveerd. De beveiliging is gekoppeld met de KNX.

 

Data-installatie

Binnen het gebouw hebben wij gecertificeerde data-installatie geleverd. Alle datakabels zijn aangesloten in de patchkast die gerealiseerd is op de 3e verdieping. Deze patchkast wordt gevoed door middel van glasvezel. Ook buiten het pand hebben wij alle laadpalen en de entreepoort voorzien van data.

 

Projectteam Kampus

V.l.n.r.: Jeroen Omlo, Koos Kiela, Brian van der Kooi, Niels Hoeflaak, Jorrit Brinks, Harmen van der Stouw, Sander Lichtenberg, Hilbert Gol.

Projectteam Kampus


Nijwa Rijssen

Bekijk de video over het nieuwbouwproject bij onze buren van Nijwa Rijssen. Hier hebben wij alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd. Collega’s Jan Klumperman en Marcel Haverslag vertellen in deze video over de werkzaamheden aan dit project. Waarom gekozen is voor een 4-pijps warmtepompsysteem, de toegepaste domotica, maar ook over de samenwerking met de nevenaannemers. Al met al een mooi staaltje vakmanschap!

Bekijk hier de video!


Zwembad De Koerbelt

Update: november 2022

Het pand is zo goed als wind- en waterdicht. Hoogste tijd voor een bouwupdate!

Onze vakmensen zijn druk geweest met het bevestigen van de verlichting, ventilatie en het geluidssysteem in de plafonds. Wist je dat hier flink wat veiligheidseisen aan worden gesteld? In de technische ruimtes worden momenteel installaties zoals de warmtepompen, luchtbehandelingskasten en verdeelkasten aangesloten. En in de kleedkamers en doucheruimtes hangen we de douchesystemen op, plaatsen we de afvoergoten en zorgen we voor de juiste elektra voorzieningen, zoals stopcontacten, data-en regeltechniek.

Nu vraag je je natuurlijk af wanneer er gezwommen kan worden? Het streven is dat het zwembad in mei 2023 wordt opgeleverd!

Nieuwsgierig naar de volgende bouw-update? Volg onze socials!

 

Update: april 2022

De eerste contouren van het vernieuwde zwembad De Koerbelt zijn zichtbaar! Voor ons betekent dit dat we vooral druk zijn geweest met fundatie werkzaamheden, zoals het aanleggen van de vuilwaterafvoeren, hemelwaterafvoeren, drinkwater, cv leidingen, nutsinvoeren en elektra voorzieningen. Aangezien het een energieneutraal zwembad wordt, zijn er voldoende mooie technische uitdagingen voor ons.  Christian Zurkuhl, leidinggevende bouw, leidt ons enthousiast rond op het bouwterrein in Rijssen en vertelt ons het volgende:

In de fundatie zijn ter voorbereiding op de energieopslag al diverse leidingen aangebracht. Deze leidingen worden gebruikt om de koppeling mogelijk te maken tussen de energieopslagvoorzieningen en de technische ruimte. Deze leidingen worden gebruikt voor het laden en ontladen tussen de energieopslag en het zwembad.  Alle leidingen zijn gebeugeld met thermisch verzinkt ophangmateriaal speciaal geschikt voor een zwembadomgeving.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij deze bouw. Zo maken wij voor de vuilwaterafvoeren gebruik van PE leidingen. Deze leidingen zijn volledig recyclebaar, ideaal voor een kwalitatieve en duurzame installatie. Voor het afvoeren van het hemelwater maken wij gebruik van het Pluvia volvulsysteem.

Het warmte water vanuit de douchegroep wordt naar een warmtewisselaar geleid.  Zo kan de warmte uit het douchewater worden hergebruikt voor het voorverwarmen van het warme tapwater. Voor de koudwaterinstallatie maken wij gebruik van een koperen leidingsysteem. Dit om het risico op een legionellabesmetting te verminderen. De toestellen worden doorstromend aangesloten en aan het eind van elke strang worden deze periodiek doorspoeld. Het spoelwater wordt vervolgens weer afgevoerd naar de buffers van het zwembadwater voor hergebruik.

Ontwerp Zwembad Koerbelt: Reitsema & partners architecten i.s.m. Wehrung architecten

Nieuwsgierig naar de volgende bouw-update? Volg onze socials!


Hart van de Waalsprong

Voor onze opdrachtgever Dura Vermeer (Zuid) hebben wij opdracht gekregen voor het aanbrengen van de werktuigbouwkundige installatie voor het werk Hart van de Waalsprong in Lent.
Het gehele project bestaat uit blok D en E met in totaal 221 koop en huurappartementen. Van de 221 appartementen zijn dit 81 koopappartementen, 89 huurappartementen (vrije sector) en 51 sociale huurappartementen. Verder komen er supermarkten als Aldi en Albert Heijn en ruim 20 commerciële ruimtes.

Voor de werktuigbouwkundige installaties brengen wij het volgende aan:

– Vuilwaterafvoerinstallatie appartementen
– Vuilwaterafvoeren voor de basis installatie t.b.v. de commerciële ruimtes
– Waterleiding tracé voor de voeding koud water t.b.v. de appartementen inclusief drukverhoging
– Waterleiding in de appartementen
– Droge blusleiding
– Pluvia systeem
– Hemelwaterafvoeren
– Vloerverwarming t.b.v. de appartementen


De Nieuwe Plantage

Het voormalig verpleeghuis Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam wordt getransformeerd tot een gebouw met 325 appartementen voor ouderen en 24-uurszorg voor psychogeriatrische patiënten.
Het bijzondere van het bouwen op deze locatie is dat in het midden van het complex een kerk uit 1866 staat. Deze moet behouden blijven. Dat betekent dat eerst alles eromheen gesloopt moet worden en vervolgens moet er flink gegraven worden voor de nieuwe parkeergarage.
Bij dit project worden de appartementen met behulp van tunnelbouw gebouwd. De Van Dam Groep mag de W-installatie verzorgen.

De Architekten Cie. uit Amsterdam heeft een plan gemaakt waarbij het carré wordt gesloopt. Dat is het deel van het huidige Sint Jacob dat in de jaren ’70 en ’80 gebouwd is. Op deze plek komt een gebouw met zeven bouwlagen met ruim 300 appartementen. Deze woningen, die door Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de vrije sectorhuur worden aangeboden, zijn grotendeels levensloopbestendig en bestemd voor senioren. Ze variëren in grootte van circa 60 tot 150 vierkante meter. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 218 auto’s en een ondergrondse fietsenstalling voor 560 fietsen. Verder komen er commerciële zorg gerelateerde voorzieningen.

In de herfst van 2019 is het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de appartementen, stadswoningen en zorgfaciliteiten. VOF De Nieuwe Plantage, bestaande uit ondernemingen Koopmans Bouwgroep, Mobilis en Nico de Bont, realiseert dit project voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. In het voorjaar van 2022 wordt het gebouw in gebruik genomen.


53 appartementen Nijverdal

Op de oude locatie van het Spoortheater in Nijverdal worden 53 appartementen gebouwd, verdeeld over drie appartementencomplexen.
In het ontwerp van BDC architecten uit Rijssen, zal straks de karakteristieke gevel van het “oude” Spoortheater te herkennen zijn.

Nieuwe bewoners
Van deze 53 appartementen is bouwdeel A met 26 appartementen bestemd voor de cliënten van de RIBW. Bouwdeel B met 11 appartementen is bestemd voor huurders van Reggewoon en bouwdeel C met 16 appartementen is bestemd voor cliënten van J.P. van den Bent.

Energieneutraal
Goede isolatie, vloerverwarming, warmteterugwinning en zonnepanelen zorgen ervoor dat bewoners straks prettig wonen. De appartementen worden energieneutraal. Zo zal de woning bij een normaal leefpatroon gemiddeld evenveel energie verbruiken als dat de zonnepanelen opwekken.
In de bodem komen 57 bronnen voor de Warmte Koude Opslag. Met de warmtepompen pomp je in de zomer warm water in de bron. Om deze warmte in koudere periodes uit de grond te halen om de woning te verwarmen.

De Van Dam Groep mag voor dit project de complete E- en W-installaties gaan verzorgen.


Installaties Stichting Philadelphia Zorg

Samen met Ter Steege Apeldoorn hebben we voor Stichting Philadelphia Zorg een prachtige installatie mogen realiseren. In een jaar tijd hebben we voor 12 studio’s, 20 appartementen, 4 algemene woonkamers, bijbehorende algemene ruimtes en het terrein de installaties mogen aanbrengen.

Deze locatie zal een thuis gaan bieden aan ouderen en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Deze bewoners zullen de beschikking hebben over een toekomstbestendige en duurzame installatie.

In samenwerking met:

  • Vakmanwerkt
  • AMD montageteam
  • Home-NRG
  • X-ICT

Nieuwbouw 2 onder 1 kap woningen

In opdracht van Connext verzorgen wij voor een aantal 2^1 kap woningen zowel de E- als de W-installaties.

– Vuilwater
– Hemelwaterafvoer
– Wtw-installatie
– Warmtepomp installatie
– Elektro technisch installatie
– Pv installatie

De 4 tweekappers liggen verspreid over het Zuidereiland en hebben allemaal een tuin aan het water, waardoor elke dag hier een beetje als vakantie voelt. Kom aanrijden, parkeer je auto voor de garage en betreed het huis via de zij-entree. De hal is ruim en hiervandaan heb je direct toegang tot de garage. De woonkamer en leefkeuken worden op natuurlijke wijze van elkaar gescheiden. Met een breedte van bijna 6 meter krijg je volop de ruimte om te variëren met de indeling. Wil je een nog grotere woonkeuken? Een uitbouw aan de achterzijde van het huis is mogelijk. Ook kun je kiezen voor een erker in twee varianten,vrijstaand of aansluitend met de buren. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers, een badkamer met douche en dubbele wastafel. Optioneel kun je een ligbad bijplaatsen. Het toilet is separaat. Wil je nog een kamer en een tweede badkamer? Dat is mogelijk in combinatie met een dakkapel op de vrij indeelbare tweede verdieping. www.wonenophetzuidereiland.nl


Appartementen en zorgstudio’s Stichting Philadelphia Zorg

In samenwerking met Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bouwen wij 20 appartementen en 12 zorgstudio’s voor Stichting Philadelphia Zorg.

Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen.
De mensen die bij Philadelphia wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding.
De mensen die komen logeren of hun dag zinvol willen invullen en steeds meer talenten ontdekken. Zich zo ontwikkelen of misschien wel leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en naar kansen.

De ruwbouw is inmiddels afgerond en het gebouw komt erg mooi uit de steigers.

Daarnaast is de binneninstallatie inmiddels ook gereed en de afmontage kan beginnen. De 1e proefopstelling voor de ventilatiewarmtepomp is gemaakt om te kijken of alles past en de hoofdverdeelkast wordt aangesloten.

In week 20 gaan we dit mooie project opleveren. Tot die tijd nog genoeg te doen!


Steenbrugge fase 8

Voor Van Wijnen in Deventer mag de Van Dam Groep 49 woningen in Steenbrugge fase 8 voorzien van hemelwaterafvoeren, binnenrioleringen, tapwater- en sanitaire installatie.

Daarnaast worden de woningen voorzien van elektra, verwarming- en luchtbehandelingsinstallatie. Uiteraard worden de woningen voorzien van duurzame technieken.

Het gaat om 12 twee-onder-één-kapwoningen, 26 hoek- en tussenwoningen en 12 huurwoningen in gevarieerde uitvoeringen. Alle woningen worden ruim, zijn compleet uitgerust en zeer energiezuinig.

De looptijd van het project bedraagt ongeveer 1 jaar


Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.