fbpx

Kampus

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed

Kampus

Kampus, het kenmerkende gebouw op de hoek van de Reggesingel en de Morsweg in Rijssen, is dé nieuwe plek voor innovatie en inspiratie, waar (praktische) opleidingen, cursussen en het bedrijfsleven samenkomen. In het pand bieden ROC van Twente, REMO en Bouwmensen hun opleidingen aan. Installatiebedrijf G. van Dam heeft hier de elektrotechnische-, de brandmeld- en de alarminstallaties geïnstalleerd.

 

Elektra

Op het buitenterrein is een nieuwe trafo gerealiseerd, waarvan 2 parellelkabels naar de hoofdverdeelkast kracht en licht (HKL) bij de ingang van het gebouw gaan. Vervolgens wordt vanuit het railkokersysteem alles onderverdeeld. Dit railkokersysteem zorgt ervoor dat alle meterkasten op een efficiënte manier gekoppeld kunnen worden. De aftakkasten op iedere verdieping zorgen voor een gebruiksvriendelijke bediening. Vanaf de trafo is een aparte terreinkast gerealiseerd op het buitenterrein. Deze terreinkast levert voeding voor o.a. de laadvoorzieningen voor de auto’s en fietsen, de terreinverlichting op het parkeerterrein, de entreepoort en de verlichting in het fietsenstalling.

 

Verlichting

Het overgrote deel van de verlichting bij KAMPUS is DALI en wordt d.m.v. KNX aangestuurd. De communicatie tussen de componenten is gericht op energiebesparing, bedieningsgemak en comfortabele verlichting. Elk DALI armatuur is apart te bedienen. Op de touchscreens in de verschillende ruimtes zijn hiervoor verschillende scenes ingesteld.

 

Brandmeld-en ontruimingsalarminstallatie

Het geplaatste Penta-systeem van Hertek is een intelligent (adresseerbaar) brandmeldsysteem. De diverse centrales en bediendelen maken het mogelijk een ringnetwerk te bouwen dat aan de vele wensen en eisen voldoet. Zo kunnen zowel automatische en handbrandmelders, maar ook signaalgevers (sirenes en flitslichten) in een zelfde lus worden opgenomen. Dit type BMC heeft instelbare alarmgrenzen, waardoor het systeem aangepast kan worden aan de omgeving zonder hiermee onbetrouwbaar te worden. Op deze manier kan het aantal ongewenste meldingen teruggebracht worden. De handbrandmelders zijn voorzien van een resetfunctie, glaasjes vervangen is hierdoor verleden tijd.

 

Inbraakbeveiliging

De toegepaste inbraakbeveiliging is van het merk Alphatronics type Unii. De nodige ruimtes zijn voorzien van detectie. Op meerdere plaatsen in het pand zitten sirenes die bij een inbraak worden geactiveerd. De beveiliging is gekoppeld met de KNX.

 

Data-installatie

Binnen het gebouw hebben wij gecertificeerde data-installatie geleverd. Alle datakabels zijn aangesloten in de patchkast die gerealiseerd is op de 3e verdieping. Deze patchkast wordt gevoed door middel van glasvezel. Ook buiten het pand hebben wij alle laadpalen en de entreepoort voorzien van data.

 

Projectteam Kampus

V.l.n.r.: Jeroen Omlo, Koos Kiela, Brian van der Kooi, Niels Hoeflaak, Jorrit Brinks, Harmen van der Stouw, Sander Lichtenberg, Hilbert Gol.

Projectteam Kampus

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.