Zwembad De Koerbelt

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Gemeente Rijssen-Holten

Zwembad De Koerbelt

Update: november 2022

Het pand is zo goed als wind- en waterdicht. Hoogste tijd voor een bouwupdate!

Onze vakmensen zijn druk geweest met het bevestigen van de verlichting, ventilatie en het geluidssysteem in de plafonds. Wist je dat hier flink wat veiligheidseisen aan worden gesteld? In de technische ruimtes worden momenteel installaties zoals de warmtepompen, luchtbehandelingskasten en verdeelkasten aangesloten. En in de kleedkamers en doucheruimtes hangen we de douchesystemen op, plaatsen we de afvoergoten en zorgen we voor de juiste elektra voorzieningen, zoals stopcontacten, data-en regeltechniek.

Nu vraag je je natuurlijk af wanneer er gezwommen kan worden? Het streven is dat het zwembad in mei 2023 wordt opgeleverd!

Nieuwsgierig naar de volgende bouw-update? Volg onze socials!

 

Update: april 2022

De eerste contouren van het vernieuwde zwembad De Koerbelt zijn zichtbaar! Voor ons betekent dit dat we vooral druk zijn geweest met fundatie werkzaamheden, zoals het aanleggen van de vuilwaterafvoeren, hemelwaterafvoeren, drinkwater, cv leidingen, nutsinvoeren en elektra voorzieningen. Aangezien het een energieneutraal zwembad wordt, zijn er voldoende mooie technische uitdagingen voor ons.  Christian Zurkuhl, leidinggevende bouw, leidt ons enthousiast rond op het bouwterrein in Rijssen en vertelt ons het volgende:

In de fundatie zijn ter voorbereiding op de energieopslag al diverse leidingen aangebracht. Deze leidingen worden gebruikt om de koppeling mogelijk te maken tussen de energieopslagvoorzieningen en de technische ruimte. Deze leidingen worden gebruikt voor het laden en ontladen tussen de energieopslag en het zwembad.  Alle leidingen zijn gebeugeld met thermisch verzinkt ophangmateriaal speciaal geschikt voor een zwembadomgeving.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij deze bouw. Zo maken wij voor de vuilwaterafvoeren gebruik van PE leidingen. Deze leidingen zijn volledig recyclebaar, ideaal voor een kwalitatieve en duurzame installatie. Voor het afvoeren van het hemelwater maken wij gebruik van het Pluvia volvulsysteem.

Het warmte water vanuit de douchegroep wordt naar een warmtewisselaar geleid.  Zo kan de warmte uit het douchewater worden hergebruikt voor het voorverwarmen van het warme tapwater. Voor de koudwaterinstallatie maken wij gebruik van een koperen leidingsysteem. Dit om het risico op een legionellabesmetting te verminderen. De toestellen worden doorstromend aangesloten en aan het eind van elke strang worden deze periodiek doorspoeld. Het spoelwater wordt vervolgens weer afgevoerd naar de buffers van het zwembadwater voor hergebruik.

Ontwerp Zwembad Koerbelt: Reitsema & partners architecten i.s.m. Wehrung architecten

Nieuwsgierig naar de volgende bouw-update? Volg onze socials!

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.