fbpx

Verduurzaming pand Installatiebedrijf G. van Dam

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Van Dam Groep

Verduurzaming pand Installatiebedrijf G. van Dam

Afgelopen jaar stond in het teken van verduurzaming van het kantoorpand aan de Fahrenheitstraat 4 in Rijssen. Als je als gast of medewerker het pand daterend uit 2000 binnenloopt, valt je direct op dat alles er keurig netjes uitziet. De vloerbedekking is vervangen door een recyclebare variant, kozijnen zijn geschilderd en het nieuwe verlichtingsplan, dat bestaat uit 100% uit LED, geeft verrassend prettig licht. Daarnaast zijn alle kantoren voorzien van sta-zit bureaus (vermindert lichamelijke klachten) en aangekleed met grote plantenbakken. Dit laatste werkt sfeer verhogend en stres verlagend. Maar wist je dat planten ook voor extra zuurstof zorgen en schadelijke stoffen uit de lucht halen? Fijn dat het thuiswerkadvies is losgelaten, want het is een feest om op kantoor te zijn!

 

Achter de schermen

Naast al deze uiterlijke schoonheid, is er achter de schermen toch echt het meeste werk verzet. De complete technische ruimte is herzien, met als belangrijkste wijziging de koppeling van de warmtepomp met de cv-installatie in het kantoor. De ventilatoren van de luchtbehandeling en de pompen van de cv-installatie zijn vervangen door duurzame gelijkstroomvarianten. Ook is de warmteterugwinning vervangen voor een versie met aanzienlijk hoger rendement, waardoor een besparing op het energiegebruik gerealiseerd wordt.

 

Elektrisch rijden

Daarnaast is de regeltechniek in het pand compleet herzien en ook de inbraakinstallatie is vernieuwd. Buiten het pand zijn er ook zichtbare aanpassingen gedaan. Elektrisch rijden heeft de toekomst; het aandeel elektrische auto’s  in ons wagenpark neemt dan ook bij de Van Dam Groep ieder jaar toe. Er zijn 328 pv-installaties geplaatst, waarmee maar liefst 30 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Het totale vermogen van deze installatie is 106.600 wattpiek.

 

Souterrain

Tot slot is de hele kelder verbouwd. Door de digitalisering kon een groot deel van het archief worden omgebouwd tot prachtige spreekruimtes. En ook de kantine heeft een luxe make-over gekregen inclusief een miniatuur-museum. Door deze fantastische make-over is deze ruimte omgedoopt tot het ‘souterrain’!

 

Vakmanschap

Al met al een mooi staaltje vakmanschap, waar we met recht trots op mogen zijn. Wij zijn klaar voor de toekomst! Wil jij met plezier werken aan jouw toekomst? Bekijk dan onze vacatures op www.werkenbijdevandamgroep.com

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.