fbpx

Reggeveste

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Reggeborgh

Reggeveste

Afgelopen voorjaar is het renovatieproject bij onze ‘buren’ van Reggeveste opgeleverd. Een bijzonder project waarbij vele mooie, duurzame technieken zijn ingezet. Samen met collega’s Marcel Haverslag werkzaam bij het Installatiebedrijf G. Van Dam en Egbert Ligtenberg namens Van Dam Technisch Beheer blikken we terug op dit renovatieproject in opdracht van Reggeborgh.

Nieuwe ledverlichting
In 2018 werd de Van Dam Groep gebeld door de gebouwbeheerder van Reggeveste met de vraag of we eens konden meedenken over het vervangen van de oude verlichting door ledverlichting. Eenmaal in gesprek bleek al snel dat ook de klimaatinstallatie niet naar wens functioneerde en dat er plannen lagen om enkele zaken intern te verbouwen.

Adviesbureau
Na het inschakelen van adviesbureau Innax is er een heel plan opgesteld op het gebied van renovatie en gebouwverduurzaming. Dit plan heeft ons Installatiebedrijf verder uitgetekend en berekend. Vanaf oktober 2020 is de sloop begonnen om vervolgens te beginnen met de ruwbouw.

Wat maakt dit project nu zo uniek?
Allereerst het bodemenergiesysteem. Waarbij door gesloten leidingen vloeistof door de bodem wordt geleid om aan de bodem warmte of koude te onttrekken. Deze warmte of koude wordt vervolgens gebruikt voor de verwarming of koeling van ruimten in het gebouw.

Het klimaatbeheersingssysteem, waarbij in ieder kantoor afzonderlijk de temperatuur kan worden ingesteld. Maar ook de geklimatiseerde vloerverwarming/koeling onder de mozaïeken vloer in de hal en onder de buitenstoep.

De unieke en bijzondere verlichting via Kreon is ook zeker het benoemen waard. Bij het installeren is alles tot op de millimeter nauwkeurig uitgerekend middels Total Station.

En tot slot de toepassing van een 4-pijps lucht-water en een 6-pijps water-water warmtepomp. Door het gebruik van de 4-pijps lucht-water warmtepomp kan er gelijktijdig worden verwarmd en gekoeld. Door toepassing van dit systeem wordt er gelijktijdig warmte en koude opgewekt en gaat deze energie niet verloren naar de buitenlucht, maar wordt gebruikt in het gebouw of om de Warmte Koude Opslag (WKO) bron te laden.

Volledig ontzorgen
Nadat de renovatie is voltooid (april 2022), is het onderhoud overgedragen aan Van Dam Technisch Beheer. Doel is om het gebouw volledig te ontzorgen. Denk hierbij aan het tijdig vervangen van filters, batterijen en lampen. Maar ook het onderhouden van de warmtepomp(en), het koelsysteem, het bodemenergiesysteem en het uitvoeren van het spoelplan in verband met legionella. Als er een storing is, dient deze binnen twaalf uur te zijn verholpen. “Gelukkig zijn wij altijd in de buurt! “. Mocht de netspanning in het gebouw wegvallen, dan neemt het noodstroomaggregaat de hele energievoorziening van het pand over.

Inmiddels is de eerste hitteperiode achter de rug en dit leverde geen klimaatproblemen op in het gebouw. “Hier waren we natuurlijk erg blij mee”, vertelt Egbert. Sowieso hebben wij wekelijks overleg met de gebouwbeheerder, zodat we snel kunnen schakelen bij eventuele wensen of problemen.

Terugkijken
We kunnen terugkijken op een geslaagd project, waarbij de samenwerking tussen alle uitvoerende partijen vlekkeloos verliep. Dit is erg belangrijk. Marcel is daarnaast erg tevreden over het eindresultaat. “Het is een mooi, hoogwaardig gebouw geworden. Het was een mooi project om te begeleiden zowel technisch, als in de uitvoering en de oplevering”. Egbert vult aan: “We hebben een knappe prestatie geleverd, waarbij een mooie combinatie is gemaakt van bestaand werk, aangevuld met nieuwe, moderne technieken”.

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.