fbpx

OurDomain Amsterdam South East

Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: Bouwcombinatie Holendrecht

OurDomain Amsterdam South East

Het leegstaande en verouderde kantorenterrein Holendrecht Centre in Amsterdam-Zuidoost heeft plaatsgemaakt voor een levendige verblijfsplek, waar zowel gewoond, gewerkt als gerecreëerd kan worden.

OurDomain Amsterdam South East omvat in totaal 1.559 huurwoningen voor studenten, (young) professionals en jonge gezinnen, die zijn verdeeld over de nieuwbouwtorens East, North en West House. Samen vormen de gebouwen een prachtig ensemble van ca. 90.000 m² rond een groen stadspark. In de gebouwplinten zijn diverse voorzieningen geclusterd, zoals horeca, fitness en een supermarkt. Ook is een ondergrondse parkeergarage van ca. 12.000 m² gerealiseerd.

OurDomain Amsterdam South East is ontworpen door OZ Architecten. Bouwcombinatie Holendrecht (Wessels Rijssen & Wessels Zeist) was verantwoordelijk voor de turnkey bouw. Voor de elektrotechnische installaties en het loodgieterswerk in de gebouwen North en West House én de onderliggende parkeergarage sloot de bouwcombinatie een Design & Build overeenkomst met Installatiebedrijf G. van Dam B.V., een onderdeel van Van Dam Groep. Bovendien realiseerde de Rijssense installateur de ventilatie-installaties in de appartementen. “Op basis van de EPC-berekening (0,4) en het Programma van Eisen hebben wij een energiezuinige installatie ontworpen, met ca. 1.400 zonnepanelen, energiezuinige ventilatoren en een WTW-systeem”, vertelt projectleider Gerben Schulenburg. “In de appartementen zorgt natuurlijke ventilatie voor voldoende toevoer van frisse lucht, terwijl mechanische ventilatoren de gebruikte lucht vraaggestuurd en op basis van CO2-waarden afzuigen. In de algemene ruimtes is het afzuigsysteem efficiënt gekoppeld aan een warmteterugwinsysteem.”

Het loodgieterswerk omvat onder meer de hemelwaterafvoeren, rioleringen, waterleidingen en heel veel sanitair, vertelt Schulenburg. “Om te garanderen dat de appartementen op de bovenste verdiepingen ook voldoende waterdruk hebben, hebben we twee drukverhogingsinstallaties geplaatst. Beide woongebouwen én de parkeergarage hebben bovendien hun eigen hoofdverdeelkast gekregen, die de woninginstallaties en algemene voorzieningen van voldoende stroom voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting, stopcontacten, laadpalen voor elektrische auto’s, drukverhogingsinstallaties, brandmeldinstallatie en sprinklerinstallatie in de parkeergarage, evenals de algemene verlichting en stopcontacten in de woongebouwen. Op de hoofdverdeelkasten wordt tevens teveel opgewekte zonne-energie teruggeleverd.”

Tekst: Lieke van Zuilekom
Bron: Installatie & Bouw

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.