fbpx

Van Geenen

Locatie: Rijssen
Opdrachtgever: Van Geenen

Van Geenen

Al ruim 40 jaar komt Van Dam Technisch Beheer over de vloer bij het Rijssense familiebedrijf Van Geenen, gespecialiseerd in het machinaal slijpen en polijsten van metaal. Beheertechnicus Jan en servicemonteur Jeffrey vertellen over de service-en onderhoudswerkzaamheden bij deze locatie.

Het onderhoudscontract

In een onderhoudscontract worden alle afspraken vastgelegd rondom het onderhoud van de installaties in een bepaald pand. Welke installaties onderhouden we en volgens welke norm, maar natuurlijk ook de bijhorende prijzen en afspraken over meer- en minderwerk. Contracten kunnen variëren van een paar honderd euro tot twee ton per jaar en alles daar tussenin. Ieder concept contract wordt met de klant uitgebreid besproken en naar wens aangepast. Zo komen we bij Van Geenen minimaal twee keer per jaar. Eén keer voor het groot onderhoud, waarbij we alle installaties onderhouden en noodzakelijke onderdelen en filters vervangen. Bij de overige bezoeken worden keuringen en inspecties uitgevoerd en, waar nodig, de filters nog een keer vervangen. Tussendoor verhelpen we natuurlijk eventuele storingen en voeren we reparaties uit aan de installaties.

Op kantoor zorgt de contractbeheerder ervoor dat afspraken wederzijds worden nagekomen. In samenspraak met de beheertechnicus en de klant kan het contract naar wens worden aangepast. Zo zijn er bij Van Geenen bijvoorbeeld weleens installaties toegevoegd aan het contract. Nu worden alle installaties periodiek gecontroleerd en onderhouden en wordt uitval tot het minimum beperkt. ‘Zo zie je maar weer, iedere installatie heeft onderhoud nodig’ aldus Jan.

Het leuke bij Van Geenen is dat er door de jaren heen flink is uitgebreid. Hierdoor is er een grote variatie in installaties in de diverse panden aanwezig. In de oudste hal wordt nog verwarmd met gasheaters, terwijl de nieuwe hal op een bodemenergiesysteem is aangesloten. Jeffrey: ‘Voor mij als monteur maakt dit het werk extra leuk en uitdagend omdat ik met veel verschillende technieken werk.’

Vertrouwen & ontzorgen

Bij een service- en onderhoudscontract draait alles om wederzijds vertrouwen en ontzorgen. Ons streven is dat iedere klant een vaste servicemonteur krijgt toegewezen. Deze monteur is goed op de hoogte van de locatie en de bijbehorende installaties en kan daardoor inspelen op de wensen van de klant en goed advies geven. Jeffrey loopt inmiddels al vijf jaar bij Van Geenen en beaamt dit ten volle. ‘Je bouwt samen een vertrouwensband op en dat werkt erg fijn! Verder vind ik het leuk om mee te denken met de klant, om hen nog beter te ontzorgen. Hoe fijn is het dat je als bedrijf één aanspreekpunt hebt voor al je vragen met betrekking tot vastgoed en onderhoud.’

Toekomst

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij Van Geenen. Ze zorgen goed voor hun personeel, maar ook zeker voor het klimaat. Zo ligt het hele dak vol met zonnepanelen en komt de centrale verwarming voort uit bodemenergie, waarbij ze naast verwarmen, ook de vloer kunnen koelen. De bodemenergie wordt door Jan meerdere malen per jaar gemonitord of alles aan de afgegeven vergunning voldoet.

Voor de toekomst heeft Van Geenen grootse plannen. Onlangs hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden over een nieuw te realiseren cleanroom. Hiervoor zullen enkele oudere hallen eerst worden gestript om vervolgens omgebouwd te worden tot een ultramoderne cleanroom van maar liefst 270 m2. Als vaste totaalinstallateur mogen wij meedenken in het ontwerpproces en later de technische aanpassingen daadwerkelijk uitvoeren.

Samenwerking

Als we Bart van Geenen, directeur Van Geenen vragen naar de samenwerking met Van Dam spreekt hij vol lof. Hij benadrukt dat het ‘een betrouwbare partner is, waar je van op aan kunt. Daarbij heeft Van Dam veel verschillende specialismes is huis, waardoor iedere uitdaging kan worden opgelost. Kijk, zo’n servicecontract is een grote kostenpost, maar wij hechten heel veel waarde aan de kwaliteit waarborging van ons vastgoed. Van Dam maakt onze verwachtingen waar en denkt proactief mee in het verduurzamingsvraagstuk.’

Hét installatieteam

Realisatie: Stimmt

sluiten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag? Wilt u graag een afspraak maken voor meer informatie over één van onze producten? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.